Mobil taksi uygulaması Uber Afrika'da

Mobil taksi uygulaması Uber Afrika'da

Alternatif taksi uygulaması Uber, Nijerya'nın başkenti Abuja'da kullanıma girdi- Kenya'da Uber'e ait bir taksi ateşe verildi

LAGOS (AA) - Nijerya'nın başkenti Abuja'da internet uygulamaları aracılığıyla taksicilik hizmeti sunan Uber uygulaması hizmete girdi.

Uber Nijerya Genel Müdürü Ebi Atawodi, uygulamanın şehirde güvenle seyahat etmek isteyenlere ekonomik ve rahat bir seçenek sunduğunu söyledi.

Uber, Nijerya'nın en büyük kenti Lagos'ta 2014'ten bu yana kullanılıyor.

- Kenya'da ikinci kez Uber aracı yakıldı

Kenya'nın başkenti Nairobi'nin Emniyet Müdürü Japhet Koome, başkentte bir Uber aracının yakıldığını açıkladı.

Koome, şehrin dışına çıkmak için Uber aracı çağıran bir kişinin sürücüden karanlık bir sokağa girmesini istediğini ve burada kendilerini bekleyen 4 kişinin aracı yaktığını belirtti.

Koome, "Başkalarının malına kasten saldıran ve zarar veren bu cinnete son vermeye kararlıyız" ifadesini kullandı.

Ülkede taksi işletmecileri geçen ay bir Uber aracını yakmıştı.

Kenya'daki ruhsatlı taksilerde çalışanlar, hükümetten, daha ucuz olduğu için tercih edilen Uber'in yasaklanmasını talep etmişti.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da dün yaklaşık 10 bin taksici Uber başta olmak üzere mobil uygulamalar üzerinden ulaşım hizmeti veren firmaları protesto etmişti. Kentin merkezi Thamrin Caddesi'ni trafiğe kapatan taksiciler, "Yasadışı taksi Uber'e son", "Kanunsuz taşımacılığı durdurun" yazılı pankartlar taşımıştı.

Öte yandan, Uber birçok ülkede haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle protestolara neden oluyor.

2009 yılında kurulan ve kısa sürede piyasa değeri 50 milyar dolara ulaşan Uber son bir yılda İspanya, Belçika, Romanya, Hollanda, İtalya ve Almanya dahil birçok ülkede yasaklandı. Ancak taksi müşterilerinin Uber'e yönelik talebi şirketin yasal boşluklardan ve denetim yetersizliğinden faydalanarak faaliyetlerini devam ettirdiğine işaret ediyor.

Uber, akıllı telefonlara yüklenebilen uygulamasıyla istekli araç sahiplerini yolcularla buluşturarak daha uygun fiyatlarla taksicilik hizmeti sunuyor. Taksiciler, kendileri gibi plaka için para ödemeyen Uber'in vergi kaybına ve haksız rekabete neden olduğunu ve uygulamanın yolcular için güvenlik sorunu yarattığını savunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :