MİT, PKK/KCK üyesi Sadık Şeyh Ahmet'i etkisiz hale getirdi

MİT, PKK/KCK üyesi Sadık Şeyh Ahmet'i etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak Süleymaniye'de Türkiye'ye yönelik eylem planları yapmakla suçlanan Eriş Berxwedan kodlu PKK/KCK üyesi Sadık Şeyh Ahmet'i nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Türkiye'nin ulusal güvenliği için önemli bir başarıya imza atan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak Süleymaniye'de Türkiye'ye yönelik eylem planları yapan PKK/KCK üyesi Eriş Berxwedan kodlu Sadık Şeyh Ahmet'i nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT'in Irak'ta kurduğu istihbarat ağı sayesinde gerçekleştirilen operasyonda, PKK/KCK'nın üst düzey örgüt saldırı ve sabotaj planlamalarına stratejik destek sağlayan Sadık Şeyh Ahmet'in faaliyetleri tespit edildi. Güncel istihbarat verileri, teröristin Irak/Süleymaniye'nin Pencevin kırsalında faaliyet gösterdiğini ve Türkiye'ye karşı planlar yaptığını gösterdi.

Berxwedan kod Sadık Şeyh Ahmet, Suriye'deki rejim karşıtı hareketlerin başlamasının ardından Türkiye'ye gelmiş ve 2015 yılında PKK/YPG içinde silahlı faaliyetlere katılmıştı. Uzun süre Suriye'de farklı konumlarda örgüt adına görev alan Ahmet, daha sonra Irak'a geçerek Irak-İran sınır hattında üst düzey örgüt mensuplarıyla birlikte faaliyet göstermekteydi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.