Mısır'daki Türk seçmenler sandık başında

Mısır'daki Türk seçmenler sandık başında

Ülkede yaşayan Türk vatandaşları anayasa değişikliği halk oylaması için sandık başına gitti

KAHİRE (AA) - Mısır'da yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için oy verme işlemi devam ediyor.

Ülke genelinde kayıtlı seçmenler, yerel saat ile 09.00 itibarıyla Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği ve İskenderiye Konsolosluğu’na gelerek oy vermeye başladı. Seçmenlerin ilk saatlerden itibaren büyük katılım gösterdiği oylama 21.00'de sona erecek.

AA muhabirine konuşan Misyon Şefi Geçici Maslahatgüzar Ali Rıza Güney, Mart ayı sonunda başlayan yurtdışı oy verme işleminin bu akşam itibariyle sona ereceğini ifade etti.

Kahire’de bin 206, İskenderiye’de ise 278 kayıtlı seçmenin bulunduğunu söyleyen Güney, "Ülkemizde sistem açısından değişikliğe yol açabilecek bir anayasa değişikliği söz konusu. Ben vatandaşlarımıza demokratik haklarını kullanmaları çağrısında bulunuyorum. Sonuçların ülkemiz adına hayırlı olması hepimizin dileğidir." dedi.

Referandum faaliyetleri için hafta başında Kahire’ye gelen Ak Parti Mısır Seçim Koordinasyon Başkanı Erdoğan Şahin ise referandum sürecinde yurt dışı seçmenlerinin 57 ülkede 112 temsilcilikte oylarını kullanabileceklerini söyledi.

Yurt dışı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun koordinesinde Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı Dış İlişkiler birimi olarak 35 ülkede, 62 temsilcilikte seçim organizasyonunu yürüttüklerini ifade etti.

Yeneroğlu şunları kaydetti:

"İstanbul il teşkilatı olarak Avrupa'ya malzeme ve ekip desteği sağlıyoruz. Malezya'dan Cezayir'e, Güney Afrika'dan Balkanlara, tüm Ortadoğu, Japonya, Çin, Rusya ve Polonya'ya kadar sandık kurulan bütün temsilciliklerimizde vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Bu bizim için sadece bir referandum çalışması değildir. Aynı zamanda vatandaşlarımızın dertlerini dinleyerek, sorunlarına çare üretmeyi hedefliyoruz. Ak Parti olarak tüm vatandaşlarımızın ayağına gitmeye çalışıyoruz."

Ak Parti Yurt dışı SKM geçen Mart ayında referandum çalışmaları için Mısır'a Muhammed Kırışgiloğlu'nu göndermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler