Mısır'daki saldırılar

Mısır'daki saldırılar

Kuzey Sina'da gerçekleştirilen ve DAEŞ'in üstlendiği saldırıda 13 polis öldü

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Kuzey Sina iline bağlı El-Ariş'in güneyinde bir kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 13 polisin öldüğü bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ariş'in güneyindeki Es-Safa bölgesindeki kontrol noktasına havan topu ve RPG silahıyla düzenlenen saldırıda 13 polisin hayatını kaybettiği ifade edildi. Güvenlik güçleri bölgede arama tarama faaliyeti başlattığı kaydedildi.

Kuzey Sina Emniyet Müdürlüğü kaynakları ise daha önce yaptıkları açıklamada, saldırıda 7 polisin öldüğünü, 2 polisin yaralandığın duyurmuştu.

Öte yandan terör örgütü DAEŞ yanlısı A'mak Haber Ajansı'nda, örgütün gerçekleştirilen saldırıyı üstlendiği duyuruldu.

Önceki gün Sina Yarımadası'ndaki Refah ve Şeyh Zuveyd kentlerinde düzenlenen saldırılarda da silahlı 6 asker hayatını kaybetmiş, 10'u yaralanmıştı.

Sina Yarımadası'nın kuzey kesimlerinde, Kasım 2014’te terör örgütü DAEŞ’e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren “Ensar Beyt el-Makdis” adlı örgüt gibi bazı silahlı gruplar etkin bulunuyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, “güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri” gerekçesiyle Eylül 2013’ten bu yana bölgedeki birçok kentte “terörist” olarak adlandırdığı unsurlara yönelik operasyonlar düzenliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :