Mısır'daki gösteriler

Mısır'daki gösteriler

Ülkenin birçok kentinde yönetim karşıtı gösteriler düzenlendi

KAHİRE (AA) - Mısır'da 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünün ardından birçok kentte rejim karşıtı gösteriler düzenlendi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin "Katil düşsün, pahalılık son bulsun" adı altında sokaklara inilmesi çağrısına destek veren Mısırlılar Giza, İskenderiye, Buhayra, Port Said, Şarkiyye, Minufiye, Dekahliye, Dimyat, Kefr eş-Şeyh, El-Feyyum, Beni Suveyf ve Minya'da gösteri düzenledi.

Fiyat artışları ve güvenlik alanındaki ihlallerin kınandığı gösterilerde, rejimin düşmesi çağrısında bulunan göstericiler, "Ne kadar zaman geçerse geçsin yaşananları unuttuğumuzu sanmayın. Sizden alacağımız bir intikam var. Bu devrim, özgür insanların devrimidir" sloganları attı.

Port Said'de ise El-Mısri takımı taraftarlarından binlerce kişi hükümet karşıtı gösteri düzenledi. Göstericiler, 2012 yılında meydana gelen Port Said Stadyumu faciasının yeniden soruşturmaya açılmasına karşı çıktı.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi kısa bir süre önce, 72 kişinin hayatını kaybettiği facianın aydınlatılması amacıyla gerçekleri araştırma komisyonu kurulması için girişimde bulunmuştu.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırıldığı 3 Temmuz 2013'ten bu yana muhalifler gösteri düzenliyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :