Mısır'da muhalif milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

Mısır'da muhalif milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

KAHİRE (AA) - Mısır parlamemtosu, sol eğilimli muhalif milletvekili Heysem el-Hariri'nin dokunulmazlığını kaldırdı.Bakanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamada,...

KAHİRE (AA) - Mısır parlamemtosu, sol eğilimli muhalif milletvekili Heysem el-Hariri'nin dokunulmazlığını kaldırdı.

Bakanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Milletvekili Heysem el-Hariri'nin talebi doğrultusunda hakkındaki suçlamalar nedeniyle İskenderiye Ceza Mahkemesinde yargılanması ve işlemlerinin tamamlanması için 250 kabul oyuyla dokunulmazlığı kaldırıldı" ifadesi kullanıldı.

Hariri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıyabında 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davada hakim karşısına çıkmak için dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ettiğini doğruladı.

Hariri, geçen yıl, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) aleyhine 2013 yılında düzenlenen gösterilerde "güç kullanmak, vatandaşlara korku salmak, kamu barış ve güvenliğini bozmak" gibi suçlamalarla gıyabında üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mısır kanunlarına göre, gıyabi hüküm çıkarılması durumunda yeniden yargılama süreci başlıyor ve dilerse mahkeme, hakim karşısına çıkan sanığın salıverilmesi ya da soruşturmasının devam etmesine karar verebiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :