Mısır'da hapishane inşaatında artış

Mısır'da hapishane inşaatında artış

Mısır yönetimi, askeri darbeden bu yana geçen 3 yıl içinde 9'uncu hapishaneyi inşa etmeye hazırlanıyor

KAHİRE (AA) - Mısır yönetiminin, ülkede ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırıldığı 3 Temmuz 2013'ten bu yana geçen 3 yıl içinde 9'uncu hapishaneyi inşa etmeye hazırlandığı bildirildi.

Resmi Mısır dergisinde yayınlanan habere göre, Mısır Başbakanı Şerif İsmail, El-Buhayra'da yeni bir merkezi hapishane inşası için yaklaşık 42 dönümlük bir arazi tahsis edilmesini onayladı. Hapishane inşaatı için tahsis edilen arazi İçişleri Bakanlığına hibe edildi.

AA muhabirine konuşan hukuk aktivisti Ahmed Mufrih, Mısır yönetiminin yargıdaki bozulmaya aldırış etmeden hapishane inşa etmeye devam etmesinin, insan haklarının çiğnendiği baskıcı rejimlerin temel ölçüsü olduğunu ifade etti.

Hükümeti, uyguladığı bu güvenlik politikalarından vazgeçmeye çağıran Mufrih, sosyal adaletin olmadığı, işçilerin ve yoksulların büyük sıkıntılar yaşadığı bir dönemde bu paraların ülkenin kalkınması için harcanması gerektiğine vurgu yaptı.

Human Rights Monitor Organizasyonu'nda Mısır dosyası sorumlusu Selma Eşref ise "Kendisi de büyük bir hapishane olan baskıcı bir ülkede 9'uncu hapishanenin inşa edilmesine hiç şaşırmadım" diyerek, bu tür uygulamaların, hükümetin vatandaşların onurlu yaşam ve hürriyet haklarına saygı duyma yönünde en ufak bir çabasının olmadığını gösterdiğini ifade etti.

Mısır'da askeri darbeden sonra şimdiye kadar Minya ve Kahire'de 2'şer, Şarkiyye, Giza ve Asyut'ta 1'er ve kuzeydeki Dekahaliye iline bağlı Camsa kentinde 1 olmak üzere 8 hapishane inşa edildiği ifade ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :