Mısır'da doktolardan geniş katılımlı protesto

Mısır'da doktolardan geniş katılımlı protesto

Doktorlar Sendikası, geçen ay iki doktorun 9 polis memuru tarafından darp edilmesini protesto amacıyla olağanüstü toplandı

KAHİRE (AA) - Mısır'da Doktorlar Sendikası, güvenlik güçlerinin sağlık çalışanlarına yönelik uygulamalarını görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenledi.

Ülkede 28 Ocak tarihinde polisler tarafından iki doktorun darp edilmesi üzerine başkent Kahire'de olağanüstü toplantı düzenleyen sendika üyeleri, söz konusu polis memurlarının Ceza Mahkemesi'ne acilen sevk edilmesini ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gereken bütün önlemlerin alınmasını talep etti.

Sendika tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, genel kurulun olağanüstü toplandığı bugün "Onur günü" şeklinde nitelendirildi. Tüm doktorların davet edildiği toplantıya yoğun katılım sağlandığı için genel kurulun toplantı yeter sayısının aşıldığı belirtildi.

Sendikadan yapılan çağrı üzerine bina çevresinde de çok sayıda sağlık çalışanının bir araya geldiği gözlenirken, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle görevinden uzaklaştırıldığı 2013 yılından bu yana Kahire'de bu tür geniş katılımlı bir eylemin gerçekleşmediği belirtildi.

Başkent Kahire'nin doğusunda yer alan Matariye Hastanesi'nde 28 Ocak'ta 9 polis memuru hakkında, iki doktoru tartakladıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuş ancak gözaltına alınan polislerin 24 saat sonra savcılık tarafından serbest bırakılması doktorların tepkisine neden olmuştu.

Mısır'da doktolardan geniş katılımlı protesto

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :