Mısır'da Akreb Hapishanesi'nin kapatılması kampanyası

Mısır'da Akreb Hapishanesi'nin kapatılması kampanyası

Mısır'da, Akreb Hapishanesi'nin kapatılması için Twitter'da kampanya başlatıldı

KAHİRE (AA) - Mısır İnsan Hakları ve Özgürlükler Koordinasyonu, başkent Kahire'nin güneyindeki El-Akreb Hapishanesi'nin kapatılması için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da kampanya başlattığını duyurdu.

Koordinasyondan yapılan yazılı açıklamada, hak ve özgürlük arayışı içinde olan dünya halklarına seslenmek için birkaç dilde Twitter'da #close_alagrab hashtag'iyle kampanya başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Akreb Hapishanesi'nde yaşananlar insanlık karşıtı suçtur. İnsan haklarının ve Birleşmiş Milletler'in (BM) tutuklulara karşı muameleye ilişkin bildirisinin apaçık ihlalidir" ifadesine yer verildi.

Akreb Hapishanesi'nde geçen yıl tıbbi ihmal ve kötü yaşam koşulları nedeniyle ölen tutukluların sayısının 15'e çıktığına işaret edilen açıklamada, tutukluların yargılama esnasında maruz kaldıkları muameleyi gösteren resimlere yer verildi. Açıklamada, Akreb Hapishanesi'nin, ABD'deki Guantanamo, Irak'taki Ebu Gureyb ve Afganistan'daki Bagram Hapishanesi kadar kötü olduğu bildirildi.

AA muhabirine konuşan koordinasyon müdürü İzzet Ganim, geçen 2 yıl boyunca hapishanede ölenlerin sayısının 28'e yükselmesi ve tutuklular ile ailelerinin gördüğü sistematik ihlaller nedeniyle böyle bir kampanya başlattıklarını ifade etti.

Geçen yıl hapishanede Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) önemli yetkililerinden Ferid İsmail'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. İhvan'ın tıbbi ihmal sebebiyle gerçekleştiğini iddia ettiği ölümlerle ilgili Mısır İçişleri Bakanlığı "ölümlerin tabii olduğu" açıklamasını yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :