Mısır uçağının kaçırılması

Mısır uçağının kaçırılması

GKRY lideri Anastasiadis, uçağın kaçırılmasının terör eylemi olmadığını söyledi

LEFKOŞA (AA) - Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Mısır uçağının kaçırılmasının terör eylemi olmadığını açıkladı.

İskenderiye'den Kahire'ye gitmek üzere havalanan uçağı kaçıran ve adının İbrahim Semaha olduğu belirlenen hava korsanı ile Kıbrıslı Rum yetkililer arasındaki görüşmeler sürüyor.

Anastasiadis, yaptığı açıklamada, uçağının kaçırılmasının terör eylemi olmadığını vurgulayarak, "Herkesin güvenli bir şekilde serbest bırakılması ve bu olayın sona erdirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu olayın terörle bir alakası bulunmamaktadır." dedi.

Görüşmeleri yürüten Kıbrıslı Rum yetkili de hava korsanının terörist olmadığını ve "aşık birine benzediğini" söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir diğer Rum yetkili de hava korsanının kendilerine Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde yaşayan bir kadına iletilmek üzere zarf verdiğini belirtti.

Yetkililer, veteriner olduğu sanılan Mısır vatandaşı Semaha'nın üzerinde bomba taşıyıp taşımadığının hala kesinlik kazanmadığını kaydetti.

İskenderiye Havaalanı Müdürü Hüsnü Hasan da uçaktaki 81 kişi arasında 26 yabancı olduğunu belirtti. Yabancı yolcular arasında 8 Amerikalı, 4 İngiliz, 4 Hollandalı, 2 Belçikalı, 2 Yunan, bir Fransız, bir İtalyan ve bir de Suriyeli bulunuyor. Üç yabancının kimliği ise henüz açıklanmadı.

Mısır uçağının kaçırılması

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :