Mısır hapishanelerindeki insan hakları ihlalleri

Mısır hapishanelerindeki insan hakları ihlalleri

İhvan:"Burc el-Arap Hapishanesi suçlara sahne oluyor"

İSKENDERİYE (AA) - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve çok sayıda darbe karşıtının tutulduğu Burc el-Arap Hapishanesinde tutuklulara şiddet uygulandığı ve ziyaretlerin engellendiği belirtildi.

İskenderiye Hapishanelerindeki Tutukluların Aileleri Birliği tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayımlanan açıklamada, Burc el-Arab Hapishanesinde emniyet güçleri tarafından bazı mahkumlara şiddet uygulandığı ve ziyaretlerin engellendiği kaydedildi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) tarafından Facebook'ta yapılan açıklamada da hapishanenin tutuklulara ve yakınlarına karşı insan hakları ihlallerine sahne olduğu, bu durumun iradelerini kıramayacağı vurgulanarak, "Burc el-Arap Hapishanesi suçlara sahne oluyor." ifadesine yer verildi.

AA muhabirine konuşan Burc el-Arap Hapishanesindeki tutuklulardan Bedir Muhammed'in eşi Ebrar Ali, bir subay tarafından uygulanan kötü muameleye tutukluların karşı çıkmasının ardından olayların başladığını ve yaralanmaların olduğunu öğrendikten sonra bugün yine eşini ziyarete gittiğini söyledi.

Ali, onlarca tutuklu yakını gibi kendisinin de eşinden haber alabilmek için dün ve bugün hapishanenin önünde beklediğini ancak görüş izni verilmediğini aktardı.

Tutuklulardan birinin kızı Esma Muhammed ise "Bu zulme ve onlara yönelik şiddete tahammül mü edelim? Bu çok fazla... Kabul edemeyiz." dedi.

Eş-Şihab İnsan Hakları Merkezi tarafın dün yapılan açıklamada da hapishanedeki güvenlik güçlerinin koğuşlara baskın yaparak tutuklulara şiddet uyguladığı ve ziyareti engellediği ifade edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :