Mısır-Gazze sınırındaki tüneller

Mısır-Gazze sınırındaki tüneller

Mısır ordusu, Gazze Şeridi sınırında yer alan bir tüneli yıktığını ve yasadışı yollarla göç etmeye çalışan farklı uyruklardan 197 kişinin yakalandığını duyurdu

KAHİRE (AA) - Mısır ordusu, Gazze Şeridi sınırında yer alan bir tünelin yıkıldığını ve yasadışı yollarla göç etmeye çalışan 197 kişinin yakalandığını bildirdi.

Mısır Ordu Sözcüsü Mahmud Semir'in sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, 8-12 Ağustos tarihleri arasında sınır muhafız birliklerinin, askeri mühendislerin işbirliğinde, Gazze sınırında yer alan Kuzey Sina'da 1 tüneli yıktığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, aynı tarihlerde kuzey ve batı sınırından yasa dışı yollarla göç etmeye çalışan farklı uyruklardan 197 kişinin yakalandığı ifade edildi.

Gazze-Mısır arasındaki çok sayıda tünelden, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzeme ile akaryakıt geçiriliyordu. Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından iktidara gelen askeri yönetim, Filistinlilerin "can damarı" olarak gördüğü tünellerin büyük kısmını yıkmış ve Gazze sınırına büyük su boruları döşeyip tünellere deniz suyu pompalamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :