Mısır Gazeteciler Sendikası davası

Mısır Gazeteciler Sendikası davası

Mısır Gazeteciler Sendikası Başkanı Kallaş ile sendikanın 2 yönetim kurulu üyesi, "kanun kaçaklarına yardım ve yataklık yapmak" suçlamasıyla yargılandıkları davada, 2 yıl hapisle 625 dolar para cezasına çarptırıldı

KAHİRE (AA) - Mısır Gazeteciler Sendikası Başkanı Yahya Kallaş ile sendikanın 2 yönetim kurulu üyesi, "kanun kaçaklarına yardım ve yataklık yapmak" suçlamasıyla yargılandıkları davada, 2 yıl hapis ile 625 dolar para cezasına çarptırıldı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kasr en-Nil Mahkemesi, Kallaş ile yönetim kurulu üyeleri Cemal Abdurrahim ve Halid el-Belşa'ya 2 yıl hapis ile 625 dolar para cezası verdi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmaya hükümete bağlı İnsan Hakları Ulusal Konseyi ile Avrupa Birliği ve Almanya'nın Kahire Büyükelçiliğinden temsilcilerin de katıldığı ifade edildi.

Kararın para cezası ödendikten sonra bir üst mahkemeye taşınabileceği kaydedildi.

Sendika geçmişinde ilk kez başkan ve yönetim kurulu üyeleri hakkında böyle bir kararın çıktığı belirtiliyor.

Öte yandan, sendikanın yönetim kurulu üyelerinden Ebu Suud Muhammed, kurulun bugün mahkeme kararını temyize götürme meselesini görüşmek için olağanüstü toplanacağını söyledi.

Medyanın Bağımsızlığını Savunma Komitesi isimli sivil toplum kuruluşu da yaptığı yazılı açıklamada, bugünün, Mısır medya tarihine "kara bir gün" olarak geçtiğini ifade etti.

Mısır güvenlik güçlerinin 1 Mayıs’ta Gazeteciler Sendikası binasına girerek, Amr Bedr ve Mahmud Sakka adındaki iki gazeteciyi gözaltına almasının ardından başlayan kriz kısa sürede büyümüş ve sendika yönetimi İçişleri Bakanlığına sert tepki göstererek bakanın istifasını istemişti.

Kahire Ceza Mahkemesi, ağustos ayında "rejimi devirmeye teşebbüs etmekle" suçlanan gazeteci Bedr'in yaklaşık 560 dolar kefaletle serbest bırakılmasına hükmetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :