Mısır Devrim Konseyi'nde sivil itaatsizlik çağrısı

Mısır Devrim Konseyi'nde sivil itaatsizlik çağrısı

İSTANBUL (AA) - Mısır Devrim Konseyi, Mısır halkına yönetim karşıtı sivil itaatsizlik çağrısında bulundu.Mısır Devrim Konseyi, "fatura ödemiyorum"...

İSTANBUL (AA) - Mısır Devrim Konseyi, Mısır halkına yönetim karşıtı sivil itaatsizlik çağrısında bulundu.

Mısır Devrim Konseyi, "fatura ödemiyorum" sloganıyla Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve onun temsil ettiği yönetim karşıtı kampanya başlattı.

Konseyin İstanbul'da kampanyanın tanıtımı için düzenlediği basın toplantısında okunan yazılı açıklamada, halka sivil itaatsizlik çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Önümüzde iki yol var. Ya askeri yönetime karşı barışçıl halk direnişi ya da halkın tüm yaşam değerlerini kaybetmesine yol açacak teslimiyet. Buradan özgür Mısır halkını, sivil itaatsizliğe hazırlık için meşru her türlü aracı kullanmaya çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Basın toplantısında konuşan Konsey Başkanı Meha Azam da yapılan çağrının Mısır'da baskıcı rejime direnişte yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirterek, "Durum günden güne kötüleşiyor. Ekonomik, askeri, güvenlik alanlarında Mısır tehlike altında. Halk, gittikçe fakirleşiyor. Buna karşın rejim ve çevresindekiler refah içinde." ifadelerini kullandı.

Azam, "Halk uyanmaya başladı ve darbeci komutan (Sisi) ile etrafındaki küçük bir kesimi oluşturan destekçilerine 'ülkeyi çalıp çırpan çetelerinizi kabul etmiyoruz' diyor. Ve bu yüzden halk 'faturaları ödemeyeceğiz' diyor. Sivil itaatsizlik, rejime karşı en güzel direniş yoludur." dedi.

İtaatsizlik hakkında bilgi veren Azam, "bu kapsamda ilk adımın faturaları ödememek, daha sonraki aşamaların ise ordunun, yönetimin ve yolsuzluk yapan iş adamlarının ürünlerini boykot etmek ve vergileri ödememek olacağını" aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler