Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, emekli Libyalı General Hafter ile görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, emekli Libyalı General Hafter ile görüştü

Görüşmede, Libya'da taraflar arasındaki diyaloğun sürdürülmesi ve ülkede istikrarın sağlaması için yapılması gerekenler ele alındı

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, emekli Libyalı General Halife Hafter ile Libyalı taraflar arasındaki diyaloğun sürdürülmesi ve ülkede istikrarı sağlama yollarını görüştü.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Kahire'de bir araya gelen ikili, Libya'daki son siyasi gelişmeleri ele aldı.

Libyalı taraflar arasındaki diyaloğun sürdürülmesi ve milli çıkarların öncelenmesinin önemine dikkat çekilen görüşmede, Sisi, Mısır'ın Libya krizi konusundaki tutumuna ve taraflar arasında diyaloğa teşvik yoluyla siyasi çözüme ulaşılması için sarf ettiği çabaya vurgu yaptı.

Mısır'ın Libyalı taraflarla yürüttüğü çalışmaların, diyalog sürecinin yeniden başlamasını hedeflediğini belirten Sisi, 77 yıl önce Libya halkı tarafından kurulan askeri teşkilatın birliğinin yeniden sağlanmasının önemli olduğunu ifade etti.

Sisi ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2011 Şubat ayından bu yana Libya'ya uyguladığı silah ambargosunun kaldırılması ve terör örgütlerine silah desteğinde bulunulmaması gerektiğini kaydetti.

Libya konusunda Mısır'ın oynadığı rolü takdir ettiklerini belirten Hafter ise Mısır'ın iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarından hareketle Libya'da istikrarın sağlanması için gösterdiği gayreti övdü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :