Miraç Kandili mesajları

Miraç Kandili mesajları

Miraç Kandili mesajları

baskan_akyurek_1_b_1[1].jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR AKYÜREK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Mirac Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajı şöyle: “Mirac, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin mübarek Recep ayının 27. gecesi yaşadığı kutsal bir yolculuktur. Mübarek üç ayları yaşadığımız şu günlerde içinde büyük hikmetler barındıran bu mübarek geceye ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.Mirac hadisesi, içinde bulunduğu derin anlam ve ifadelerle müminlere düşünme ve algılama imkanı ile, Allah'a olan iman ve Hz. Peygamber'e bağlılıklarını pekiştiren bir sınavdır. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışalım. Ailemizin, komşularımızın, yakınlarımızın gönüllerini alalım, dualarımızla dünya üzerinde sıkıntı yaşayan kardeşlerimizin yanında olalım. Bu duygularla, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diler, hemşehrilerimin ve İslam aleminin Mirac Kandili’ni tebrik ederim.” 

 

baskan_altay.jpg

SELÇUKLU BELEDİYE BAŞKANI UĞUR İBRAHİM ALTAY 

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Miraç Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Kandillerin fırsat günleri olduğunu ifade eden Başkan Altay,“Bu  gecelerin manevi atmosferinden istifade  etmeliyiz” dedi. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, miraç kandili nedeniyle yayınladığı mesajında üç ayların manevi değeri yüksek, önemli gecelerle taçlandığını belirtti. Başkan Altay,“Bu kıymetli iklimden en iyi şekilde istifade edilmeli, bu geceler fırsata dönüştürülmeli” dedi.  Miracın, Peygamberimiz’in (S.A.V) şahsında her müslüman için manevi yükseliş, Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, O’nun katında yücelme ve yükselme olduğunu ifade eden Altay, “Bugün bizlere düşen görev Miracın ruhu, manası ve taşıdığı evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmek, kutlu yolculuğunun anlamını kavramak ve insan olarak vazifelerimizi daha güzel bir şekilde yerine getirmeye çalışmaktır” dedi. Bu anlamlı gecede dünya mazlumlarının da unutulmaması gerektiğini söyleyen Altay, “Bu vesile ile Miraç Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini diler, hemşehrilerimizin ve bütün İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutlarım” dedi.

 

 

baskan3.jpg

MERAM BELEDİYE BAŞKANI FATMA TORU

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yarın (15 Mayıs) idrak edeceğimiz Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm İslam aleminin kandilini kutladı. Başkan Toru, düzenledikleri Miraç Kandili Özel Programı’na da tüm Konyalıları davet etti. Miracın,  Peygamberimiz Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufku olduğuna dikkat çeken Başkan Toru, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Miraç hadisesi, insanın Yüce Allah’a yükseldiği, yaklaştığı, Allah’la kendisi arasındaki bütün perdelerin kalktığı kutsal ve manevi bir yolculuğun Allah’ın sevgili Resûlü şahsında gerçekleştiği müstesna bir vakıadır. Bu gece vesilesiyle Yüce Rabbimizden; birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi, ülkemizde ve İslam coğrafyasındaki sıkıntıları ortadan kaldırması için niyazda bulunuyoruz.  Bu duygu ve düşüncelerle; bütün Müslümanların Miraç kandillerini tebrik eder, bu mübarek gecenin kalplerimizi ve gönüllerimizi aydınlatmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim.”

 

 

 

baskan-mehmet-hancerli-001.jpg

KARATAY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET HANÇERLİ

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bir çok hikmeti ve ilahi sırları bünyesinde barındıran ve 15 Mayıs Cuma günü idrak edeceğimiz Miraç Kandili ile ilgili bir mesaj yayımladı. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli yayımladığı mesajda şunları kaydetti: “ Bu gece, peygamberimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç Gecesidir. Hicri Recep ayının 27. Gecesinin tanık olduğu bu ‘Büyük Buluşma’ bizlere insanın ilahi rızaya ve desteğe ulaştığı akıl ve idraki zorlayan nice üst derecelere ulaşabileceğini gösterdiği gibi, manevi alemde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten her şeyin sahibi olan Yüce Allah’a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğini hatırlatmaktadır. Bu gecede farz kılınan ve bizzat Peygamberimizin tarafından müminlerin miracı olarak nitelendirilen namaz da iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder. Miraç bir arınma ve Allah’a yükseliştir. İnsanın erdem yolculuğu, maneviyata yükseliş hikâyesidir. Sadece Mescid-i Haram, Mescid-i Aksa ve varlığın düzeylerinde, hakikat göğünün katmanlarında değil, insanlığın Allah’a ulaşan yolunun duraklarında da gerçekleşmiş kutlu bir yolculuktur” dedi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ; Miraç kendi semamıza, yani kalbimize ve iç dünyamıza bir yolculuk yapmamıza, arınmamıza, âlem-i İslam’ın ve bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine vesile olsun. Bu münasebetle Tüm Konya'lı hemşehrilerimizin ve tüm İslam Aleminin mübarek Miraç kandillerini tebrik eder, ülkemiz ve tüm insanlık alemine mutluluk ve huzur getirmesini dilerim. 

 
genc.jpg
AK PARTİ KARATAY İLÇE BAŞKANI MEHMET GENÇ
AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.  AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç mesajında; Kandil gecelerinin, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel geceler olduğuna dikkat çeken  Genç, “Manevi duygularımızın doruk noktalara ulaştığı mübarek üç aylarda idrak ettiğimiz Miraç Kandili’nin İslam âlemine hayırlar getirmesini en kalbi duygularımla temenni ediyorum.” dedi.

Başkan Genç mesajında şu ifadelere yer verdi: “Peygamber Efendimizin mirac' a yükseldiği bu önemli günde yapacağımız dualarda ülkemize ve İslam alemine sağlık, barış, huzur temenni ederken, böylesi önemli bir günde dinimizin de temel aldığı insanlık değerlerimizi bir kez daha hatırlayarak, dualarımızı tüm insanlık adına tamamlayalım. Miraç; insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin yaptığı, mukaddes ve manevi bir yolculuk; Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Mirac' ın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım. Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandilinin sevgi, kardeşlik ve barış duygularını kuvvetlendirmesini, ülkemiz ve tüm insanlık alemine mutluluk, huzur ve barış getirmesini diliyor. Konya halkı ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni kutluyorum.” 

 

26855[1].jpg

AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BALOĞLU

Yüce Rabbimizin rahmetini dağıttığı mübarek üç ayların ikinci kandil durağı olan, Peygamberimizin (S.A.V.) bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen kutlu Miraç Gecesini bir kez daha idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.Recep ayının 27. gecesi vuku bulan İsra ve Miraç hadisesi İslam tarihinde ve Hz. Peygamber Efendimizin (S.A.V.) hayatında çok önemli bir olaydır. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimize (S.A.V.), Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerine şahitlik etmesi için önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptırılan bu hikmet dolu yolculuk, aynı zamanda Allah ile insan arasındaki köprü olan namazın farz kılınışının ve şirk koşmayan müminlerin bağışlanacağının müjdesini de beraberinde getirmiştir.

Allah’ın sonsuzluğuna, birliğine ve büyüklüğüne yapılan en görkemli yolculuk olan Miraç aynı zamanda her insanın kendi semasına, iç dünyasına yapması gereken bir yolculuktur. Miraç Kandili,  Peygamber Efendimizden (S.A.V.) ilham alarak günahlardan arınmak, bireyin, toplumun ve insanlığın yükselişi üzerinde tefekkür etmek için en güzel vesilelerden biridir. Modern zamanların telaşı içerisinde çok kolay yitirilenmanevi değerleri tekrar kazanmak, sevdiklerimizle ve tüm müminlerle kenetlenmek için de muazzam bir fırsattır.

Bu kutlu gecenin kıymetini bilmek ve Allah’ın sonsuz rahmet kapısını bu gecede dua ve niyazla çalarak tüm olumsuzluklar, hırslar ve tutkulardan arınmak ümidiyletüm vatandaşlarımızın ve tüm İslam âlemininMiraç Kandilini kutluyor; başta ülkemiz ve İslam dünyası olmak üzere tüm insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ediyorum.

 

mustafahakanozer-1024x832[1].jpg

AK PARTİ SELÇUKLU İLÇE BAŞKANI MUSTAFA HAKAN ÖZER

AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, 5 Mayıs 2015 cumayı cumartesiye bağlay  an gecenin Mirac gecesi olması nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Mesajında Başkan Özer, İki cihan sultanı alemlerin efendisi Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa (sas) efendimizin Mescid-i Aksa'dan Mirac'a yükselişi ile bize getirdiği müjdeleri idrak ettiğimiz bu kutlu gecenin tüm islam alemine mübarek olmasını ve yapılan duaların geri çevrilmediği bu gecede mazlumların unutulmaması gerektiğini belirterek müslümanların kutsal mekanları olan Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa ile kendi inançsızlıklarını bir tutanları vatandaşımız elbette  görmektedir ve 7 haziran genel seçimlerinde karşılığını verecektir.bu nedenle Her gecemizin Mirac olması temennisi ile tüm hemşehrilerimizn ve islam aleminin kandilini kutluyorum'' dedi. 

beysehir-belediye-baskani-ozaltun-sampiyon-6421537_o[1].jpg

BEYŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÖZALTUN

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Özaltun mesajında şu ifadelere yer verdi;  “Gönüllerimize feyiz ve bereket bahşeden Miraç Kandilini tekrar idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Miraç gecesi insanların Allah’ın (c.c) rahmetine, merhametine ve bereketine ulaştığı önemli gecelerden biridir. Rahmet ve lütuflarla dolu olan bu gece iç dünyamıza dönüp kendimizi sorgulamamız, kulluk bilincine ulaşarak dua ve niyazda bulunmamız için güzel bir fırsattır. yapacağımız dualarda ülkemize ve İslam alemine sağlık, barış, huzur temenni ederken, böylesi önemli bir günde dinimizin de temel aldığı insanlık değerlerimizi bir kez daha hatırlayarak, dualarımızı tüm insanlık adına tamamlayalım.  Bu mübarek gecenin, Müslümanlar arasında birlik ve beraberliğin güçlenmesine, şiddetin, terörün, savaşın, acıyla akan gözyaşlarının dinmesine insanlığın barış, huzuruna, vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, Beyşehir halkı başta olmak üzere Milletimizin,tüm Müslümanların,insanlığın Miraç kandilini kutlarım" dedi.

 

 

foto1[1].jpg

KONYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BAŞKANI İSMAİL TURAN

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, Miraç kandili dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı. Peygamber Efendimizin İsra ve Miraç yolculuğunda yüce Allah’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiğini, insanlık için bilinmez durumda olan birçok bilgiyi alma ve görme ayrıcalığına mazhar olduğunu dile getiren Turan, mesajında şunları kaydetti:

"Miraç Allah'ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en görkemli şahitliktir. Bu seyahat ve ulvi yolculuk, Allah resulünden başka hiçbir peygambere nasip olmamıştır. Yüce Allah (c.c.) rahmet kapılarının sonuna kadar açtığı bu gecede kendimiz, ailemiz ve milletimiz için yapacağımız dualarda huzurlu bir dünya için gönülden temennide bulunmalıyız. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın, hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin kandilini tebrik ederim."

 

baskan-konurer[1]-001.jpg

AK PARTİ SEYDİŞEHİR İLÇE BAŞKANI MUSTAFA KONURER     

AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer  Mirac Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

İlçe Başkanı Mustafa Konurer mesajında; Yüce Allah’ın (c.c) rahmet elçisi, yaratılmışların en şereflisi olan insanlığa gönderdiği son peygamber Hz. Muhammet Mustafa (s.a.v) Efendimizin’in 52 yaşında iken Recep ayının 27. Gecesi Cebrail Aleyhisselam tarafından Mekk-i Mükerreme’deki Mescid-i Haram’dan,  Kudüs’deki Mescid-i Aksa’ya oradan da Miraca çıkarak Yüce Allah (c.c) ile görüştüğü gün olan Mirac gecesi insanların Allah’ın (c.c) rahmetine, merhametine ve bereketine ulaştığı önemli gecelerden biridir. Gönüllerimizin heyecan dolu olduğu, ellerin semaya açılıp rahman ve rahim olan Allah’tan (c.c) affedilmeyi dilediğimiz bu mübarek Mirac gecesinin barışa ve kardeşliğe katkıda bulunması en büyük temennimizdir.Bu duygu ve düşüncelerle Mirac Kandilinin Seydişehirli hemşerilerime ve tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diler, sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim dedi.

 

250053[1].jpg

AK PARTİ KONYA İL BAŞKANI MUSA ARAT

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Miraç Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Arat mesajında tüm islam alemi olarak Miraç Kandili’ni idrak edecek olmanın mutluluğunu yaşadığımızı söyledi.

Miraç Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, feyiz ve bereketin coştuğu gecelerimizden birinin de Miraç gececi olduğunu kaydetti. Miracın bir yükseliş olduğunu ifade eden Başkan Arat, mesajının devamında şunları dile getirdi;

“Peygamberimizin hayatı içinde önemli bir yeri olan Miraç, Allah’ın Sevgili Resulune sunduğu ilahi bir ihsandır. Miraç mucizesi biz Müslümanlar içinde ilahi rahmetler ve lütuflarla doludur. Miraç olayının biz Müslümanlar için en önemli sonuçlarından birisi hiç şüphe yok ki dinin direği olan namazdır. Namaz bizlere bir Miraç hediyesidir. Onun içindir ki namaz müminin olmuştur. Miraç Kandili müminler için af, mağfiret ve ilahi rahmete kavuşabilmenin bir vesilesidir. Bu gece ulvi bir gecedir.

Böyle müstesna bir gece vesilesiyle Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’e vahiy edilen insanlığı mutluluğa götürecek prensipleri de hatırlamak lazım bu mübarek geceyi gaflet içinde geçirmemeli, ibadetle Allah’a karşı şükran borçlarımızı ödemeliyiz. Namaz kılmalı, kuran okumalı, Allah’tan af ve bağış dilemeliyiz. Yoksullara kimsesizlere yardım ellerimizi uzatmalıyız. Anne, babamızı ziyaret edip dualarını almalıyız. Dostlarımızla tebrikleşmeli, sevgi ve saygı duygularımızı perçinlemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Konyalı hemşehrilerimizin ve İslam Alemi’nin Miraç Kandili’ni en içten dileklerimle kutlar, insanlığa barış huzur ve hayırlar getirmesini temenni ederim.”

 

dsc_0440.jpg

KONYA TİCARET ODASI  KARATAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. BAYRAM SADE

Gönül ve ruh temizliği ile ellerin duaya uzandığı, gönüllerin  açıldığı, yüreklerimizi dostluk duyguları ile  doldurmak ve af dilemek için bir fırsat olan bu gece, aynı zamanda birlik ve beraberlikleri güçlendirmeye, kardeşliğe yapılan bir çağrıdır. Miraç Kandili’nin  güzelliklere vesile olmasını, insanlığa huzur ve rahmet getirmesini diliyor, İslam aleminin Miraç Kandili’ni en içten duygularımla kutluyorum.

 

ak-parti-meram-İlçe-başkanı-İbrahim-Özen-(1)-copy.jpg

AK PARTİ MERAM İLÇE BAŞKANI İBRAHİM ÖZEN

Ak Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, Miraç Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan İbrahim Özen mesajında: "Bu gece, peygamberimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzurana kabulü anlamına gelen Miraç Gecesidir. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek günden istifade etmenin en önemli vesilelerinden birisi de bol bol dua etmektir. İçinde pek çok hikmet ve sırrı barındıran Miraç Kandili, Hz. Muhammed'in SAV Mescid-i Haram'dan Mescid'i Aksa'ya yaptığı hikmet dolu yolculuk ve huzura kabul edilişin sırrı üzerinde düşünüldüğünde müminlere namaz ile adeta bir imtiyaz tanınmış, yaşamın her anında Yüce Allah'ın huzuruna erebilmenin ayrıcalığı inananlara verilmiştir. Bu mübarek günde, Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmeli, kırgınlıklarımızı unutmalı, yaşlılarımızı hatırlamalı ve herkesin elimizden geldiği kadar gönlünü almaya çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin mübarek Miraç kandillerini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’dan temenni ederim" dedi.

 

 

tutal-copy.jpg

SEYDİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TUTAL

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Miraç Kandili münasebeti ile bir mesaj yayınladı.  Cuma ve Miraç Kandili coşkusunun bir arada yaşandığını belirten Başkan Tutal, İslam Âlemine birlik, beraberlik, sağlık, mutluluk, barış ve huzur getirmesini diledi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı ve mübarek üç aylar içerisinde yer alan Miraç Kandilinin, Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.  Başkan Tutal, açıklamasında

İsra suresinin ilk ayetini mealen aktararak başladı. “Kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan, kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Doğrusu O, işitir ve görür” Cuma gününde Müslümanların ikinci bir coşkuyu Miraç Kandiline erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Tutal açıklamasını şöyle sürdürdü. “Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü herkese açmalı, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki değerlerimizin yeniden canlanmasına gayret göstermeliyiz. Miraç hadisesi bizlere ilahi rahmet ve huzura erişmenin, hakikat arayışında zirveye ulaşmanın, kalp ve ruh temizliğinden ve ahlaki erdemlere yükselmekten geçtiğini bildirmektedir. Bu mübarek gecede ellerimizi semaya kaldırarak yapacağımız dualarımızın İslam Aleminin birlik  ve beraberliğine , barış, huzur getirmesini diler, Hemşerilerimizin ve tüm İslam Aleminin Miraç kandilini kutlarım’’

 

540b4[1].jpg

AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ YERLİKAYA

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.  Yerlikaya, mesajında, üç aylar içerisinde bulunan mübarek gecelerden Miraç Kandili'ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bu mübarek gecenin iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti: "Merhamet kapılarının açıldığı, duaların kabul olduğu bu kutlu geceyi ibadet ve dualarla geçirmeli ve tefekkür içerisinde olmalıyız. Bu gece, dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsattır. Bu duygularla başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm Müslümanların Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, şehrimiz, ülkemiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler