Miniklerden Mehmetçik'e mektup

Miniklerden Mehmetçik'e mektup

TSK'nın sosyal medya hesabından, minik öğrencilerin Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik'e yazdığı mektuplar paylaşıldı

ANKARA (AA) - Minik öğrenciler, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik'e duygu dolu mektuplar yolladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) sosyal medya hesabından, öğrencilerin Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e gönderdikleri mektuplarla ilgili paylaşımda bulunuldu.

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Evin Leblebicioğlu Ortaokulu öğrencisi İbrahim Savran'ın, Mehmetçiklere yazdığı mektubu şöyle:

"Bir gün ben de büyüyeceğim ve senin gibi asker olacağım. Bu yüce vatan için canını hiç korkmadan siper eden, dağ bayır demeden gece gündüz her türlü zorluğa göğüs geren asker abim, Allah senin ve orada bulunan bütün asker abilerimin yardımcısı olsun. Dualarımız hep sizinle. Ben biliyorum ki, sizler gibi yürekli gözü kara askerlerimiz olduğu sürece bu vatan bölünmez, bu bayrak inmez."

Okulun 5'inci sınıf öğrencisi Mert Ege Polat da mektubunda, "Sizlerin verdiği fedakarlık anlatılmaz. Bizim için orada canınızı dişinize takıyorsunuz. Vatanı koruyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Sizin için bu millet ne yapsa azdır. Ben ve ailem her zaman duacınızız." ifadelerini kullandı.

Okulun 7'nci sınıf öğrencisi Ecenaz Kılıç da mektubunda şunları yazdı:

"Siz Mehmetçiksiniz Çanakkale'de 'Dur Yolcu!' diyen, İzmir'de düşmanı denize dökensiniz. Biz dua etmekten ve sizi örnek alarak büyümekten başka bir şey yapamayız ama gelecekte siz de bizimle gurur duyacaksınız. İzmirlisi, Vanlısı, Ankaralısı, Niğdelisi 81 ilden, her yerden askere gelecek insanlar var. Vatanı uğruna ölebilecek milyonlarca kahraman, onları başları sizsiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin belirli bir ekibi, belirli bir askeri olsa bile arkasında 80 milyon insan var."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :