Minik yürekler Arakanlı Müslümanlar için seferber oldu

Minik yürekler Arakanlı Müslümanlar için seferber oldu

Denizli'de bir ilkokulda başlatılan kampanyayla Bangladeş'teki mülteci kamplarında yaşayan Arakanlı Müslümanlar için 7 su kuyusu açtırıldı- Okul müdürü Bayraker:- "Öğrencilerimiz aileleriyle konuyu istişare ederek kumbaralarını bize teslim etti. Biz de ih

DENİZLİ (AA) - MEHMET ALİ İLNEM - Denizli'de bir ilkokulda başlatılan kampanyada öğrenci, veli ve öğretmenlerden toplanan bağışlarla Bangladeş'teki mülteci kamplarında kalan Arakanlı Müslümanlar için su kuyusu açtırıldı.

Pamukkale ilçesi Pelitlibağ Mahallesi'ndeki Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu, Arakanlı Müslümanlara destek için "Susuz Gönüllere Su Serpelim" projesi başlattı.

Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü Eğitimde Değerler Eğitimi Programı (EDEP) kapsamında düzenlenen projede öğrenciler, biriktirdikleri cep harçlıklarıyla, veliler ve öğretmenler de bağışlarıyla bütçe oluşturdu.

Arakanlı Müslümanların çeşitli ihtiyaçlarını gidermek üzere faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yardımıyla 2 yılda 7 su kuyusu açtırıldı, bir de barınak yaptırıldı.

Okul Müdürü Barış Bayraker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl oluşturdukları proje ekibinin Arakan'da zulüm gören Müslümanlara destek olmak için kolları sıvadığını belirtti.

Bangladeş'teki kamplarda insanların sağlıksız koşullarda yaşadıklarını öğrenince "Susuz Gönüllere Su Serpelim" projesini başlattıklarını kaydeden Bayraker, şu bilgileri verdi:

"Okulda bu projeyi öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize duyurduk. Onların büyük desteğiyle 2 yılda 7 su kuyusu ve bir barınak yaptırdık. Bu çalışmalarımız devam edecek. Yaptığımız bu çalışma Denizli'de ses getirdi. Bizi örnek alan bazı kurumlar da Arakan'da su kuyuları açtırdı. Öğretmenlerimiz derslerinde yardımseverlik ve empati konusunu işlediler. Tabi öğrencilerimiz de aileleriyle konuyu istişare ederek kumbaralarını bize teslim etti. Biz de ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık."

Proje ekibinde yer alan sınıf öğretmeni Bilal Aycan da okulda düzenlenen kampanya kapsamında hizmete giren kuyuların açılışına katıldığını, oradaki çocuklara Türk bayrağı dağıttıklarını kaydetti.

Arakanlıların Türkleri çok sevdiğini, su kuyuları için şükranlarını ifade ettiğini kaydeden Aycan, projenin bir yardım kampanyası olmasının ötesinde dünyanın farklı noktalarındaki çocukların gönül birlikteliğini sağladığına işaret etti.

- "Onlar mutlu olunca ben de mutlu oldum"

Kampanyaya katılan 4. sınıf öğrencisi İkra Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arakanlı Müslümanlar için bir süredir para biriktirdiğini, paranın anlamlı bir projede değerlendirilmesinin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yılmaz, "İnşallah onlar da çok mutlu olmuşlardır. Biz burada hayatımızı özgürce sürdürebiliyoruz ama oradakiler özgürce yaşayamıyor. Oradaki kardeşlerimiz aç, susuz ama biz burada istediğimizi yapabiliyoruz. Onlar mutlu olunca ben de mutlu oldum." dedi.

4. sınıf öğrencisi Hasan Altuner de projeye destek olacağı için heyecanlandığını ve kumbarasını hemen okula getirdiğini anlattı.

Kumbarasını bağışlarken kendisini oradaki arkadaşlarının yerine koyduğunu belirten Altuner, "Ben orada olsam ne olurdum diye düşündüm. Onlar evlerinden uzakta, suları yok, ağaçların altına yatıyorlar. Bunları düşündükten sonra harçlıklarımı verdim. Ben artık mutluyum onlara su kuyusu açtırdık. Susuz gönüllere su serpmiş olduk." diye konuştu.

Öğrenci velisi Hülya Üstün de çocuklarına yardımlaşma bilincini aşılamak için çıktıkları bu yolda ilerlemeye çalıştıklarını dile getirerek "Biz de oradakilerin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılayabiliyorsak ne mutlu bize. Benim oğlum, 'Anne ben resim yapıp satayım, oradaki kardeşlerime göndereyim' dedi. Çocuklarımızın bu sayede bilinçlenmesini sağlıyoruz. Bu bizim için çok güzel bir proje." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :