Minik Özge'den Mehmetçik'e mektup var

Minik Özge'den Mehmetçik'e mektup var

Antalya'da sol ayağını bebekken kaybeden kızı Özge'ye, evinin tavanına yaptığı düzenekle yürümeyi öğreten Ali İhsan Yıldırım, kendilerine daha önce bir koli oyuncak ve Türk bayrağı yollayan Mehmetçik'e Zeytin Dalı Harekatı için destek mektubu gönderdi - M

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da sol ayağını bebekken kaybeden kızı Özge'ye evinin tavanına yaptığı düzenekle yürümeyi öğreten Ali İhsan Yıldırım, kendilerine daha önce bir koli oyuncak ve Türk bayrağı gönderen Türk askerine, Zeytin Dalı Harekatı için destek mektubu gönderdi.

Türkiye'nin, evlerinin tavanındaki tekerlekli alüminyum düzenekten sarkan ipe bağlı fotoğrafıyla tanıdığı 4 yaşındaki Özge Yıldırım'ın babası Ali İhsan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kızımın bu fotoğrafını görüp kanı kaynayan Şırnak'taki komandolarımız sağ olsunlar bize destek olarak oyuncak ve Türk bayrağı göndermişti. Şimdi destek olma sırası bizde." dedi.

Mehmetçik'in büyük anlam taşıyan o jestini hiçbir zaman unutmayacağını dile getiren Yıldırım, "Şırnak'taki komando birliği bize bir koli oyuncak, Türk bayrağı ve mektup göndermişti. Sürekli telefonla arayarak Özge'nin hatırını sormuşlardı. Desteklerini her zaman arkamızda hissettik." diye konuştu.

- "Özge'nin kıyafetinden güç alsınlar"

Zeytin Dalı Harekatı başladığında askere dua ettiğini belirten Yıldırım, şunları belirtti:

"Biz de askerlerimize destekte bulunmak istedik. Zorlu günlerimizde gönderdikleri bir koli oyuncak ile bizi mutlu etmişlerdi. Şimdi biz onların duacısıyız. Onlara arkalarında olduğumuzu hissettirmek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla Özge'nin gözünden mektup yazdım. Mektupla beraber Özge'nin bir kıyafetini gönderdim. Özge'nin kıyafetinden güç alsınlar. Bütün askerlerimize başarılar diliyoruz. Onlara destek olmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız."

Yıldırım'ın "Kahramanlarımız" başlıklı mektubunda, "Devletin bekasını sağlayan ve bize kötü günlerde destek olan komanda taburundaki arkadaşlarımıza Özge'nin selamını iletiyoruz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Afrin'de başarılar diliyorum ve sağ salim evinize dönmeniz dileğiyle." ifadeleri yer aldı.

- Özge'nin fotoğrafı, AA'nın 2017 yıllığında

Öte yandan Yıldırım, Anadolu Ajansı'nın 2017 yıllığında Özge'nin fotoğrafına ve haberine de yer verilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini vurguladı.

Kendilerine destek veren AA çalışanlarına minnettar olduklarını vurgulayan Yıldırım, "AA'nın fotoğrafıyla Özge'nin hikayesi tanındı. Yıllığında da bize de yer ayırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Yıllığı ömür boyu saklayacağım." dedi.

- Özge'nin hikayesi

Antalyalı Ali İhsan ve İlknur Yıldırım'ın kızları Özge'nin sol ayağı doğduktan bir süre sonra kesilmişti. Baba Yıldırım, sol ayağına protez takılan Özge'nin bu şekilde yürümeyi öğrenememesi üzerine özel bir rehabilitasyon merkezine başvurmuştu. Burada fizik tedavi için yüksek ücret istenmesi üzerine de ustası olduğu alüminyum doğramadan düzenek yapmıştı. Yıldırım, evinin salonunun tavanına kurduğu tekerlekli düzenekten sarkıttığı ipi kızını taşıyan kemere bağlamış, bu şekilde yürümesini sağlamıştı.

Özge ile ilgili haberlerin yayınlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, babası Ali İhsan Yıldırım'ı telefonla arayıp destek sözü vermişti. Ardından Özge, Kepez Devlet Hastanesinde fizik tedaviye alınmıştı.

Baba Yıldırım, kızının ayağının kesilmesinden özel hastaneyi sorumlu tuttuğu davaya ilişkin Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, tekrar soruşturma açmış, Türkiye'nin ilk yüz, kol ve bacak naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan'ın da yeniden muayene ettiği Özge'ye, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in girişimiyle yeni ve ergonomik bir protez takılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :