Minik öğrencilerden duygulandıran yardım

Minik öğrencilerden duygulandıran yardım

Van'da ilkokul öğrencilerinden Gönül kumbarasındaki parayı, Bilici ise başarısından dolayı öğretmeninin hediye ettiği atkı, bere ve eldivenleri Haleplilere gönderdi- Gönül:- "Halepli çocukları televizyonda görüyorum. Üzerlerine bombalar atılıyor. Taşların

VAN (AA) - AHMET ILIKAN/YUSUF SOYALP - Van'da ilkokul öğrencilerinden biri kumbarasındaki parayı, diğeri de başarısından dolayı öğretmeninin hediye ettiği atkı, bere ve eldivenleri Haleplilere gönderdi.

Şehit Kemal Görgülü İlkokulu 3. sınıf öğrencilerinden Meryem Bilici, başarısından dolayı öğretmeninin hediye ettiği atkı, bere ve eldivenleri, Esma Gönül de kumbarasındaki parayı Haleplilere bağışladı.

Bilici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine destek olmak istediklerini söyledi. Halep'te yaşananlara çok üzüldüğünü ifade eden Bilici, şöyle devam etti:

"Halep'te savaş olduğu için çocuklar ölüyor. Televizyon izlerken çocukların acı çekip öldüğünü gördüğümde çok üzülüyorum. Oradaki çocuklar için bir şeyler yapmak istedim. Okulumuzda Halep'e bir yardım kampanyası düzenleneceğini öğretmenimiz sınıfta söyledi. İngilizce sınavındaki tüm soruları doğru cevapladığım için öğretmenimin bana hediye ettiği atkı, bere ve eldiveni göndermek istedim. Onlar bizim kardeşlerimiz, arkadaşlarımız. Onların üşümesini ve ölmesini istemiyoruz."

- "Üzerlerine bombalar atılıyor"

Esma Gönül ise kumbarasında bir yıldır biriktirdiği tüm parayı Halepli çocuklara göndermenin buruk sevincini yaşadığını anlattı. Halep'teki çocukların durumuna çok üzüldüğünü dile getiren Gönül, şunları söyledi:

"Halepli çocukları televizyonda görüyorum. Üzerlerine bombalar atılıyor. Taşların altında bedenlerini gördüğümde çok üzülüyorum. Onların yerinde biz de olabilirdik. Allah onlara yardım etsin. Çok zor durumdalar. Onlar da bizim kardeşlerimiz. Bu yüzden kumbaramdaki bütün parayı gönderdim."

İngilizce öğretmeni Meryem Cengiz ise öğrencilerinin örnek davranışlarından dolayı çok duygulandığını aktardı. Öğrencilerine her zaman merhametli olmaları yönünde tavsiyelerde bulunduğunu aktaran Cengiz, şunları kaydetti:

"Okulumuzda her ay yapılan bir deneme sınavı var. İngilizce'de 10 doğru yapan ödül kazanıyor. Bu ay da Meryem ödülü kazandı. Ödül olarak ona atkı, bere ve eldiven aldım. Ödülü aldığım gün bizim okulda Halep için bir yardım kampanyası düzenlenmişti. Meryem’e ödülünü verdiğimde sonradan öğrendim ki o gün ödülünü yardım kampanyasına vermiş. Bu durum beni çok duygulandırdı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :