Minik öğrenciler okulu seraya dönüştürdü

Minik öğrenciler okulu seraya dönüştürdü

Bigadiç'te ilkokul öğrencileri okul bahçesindeki boş alanlarda soğan, sarımsak, börülce, patates, fasulye ve çiçek yetiştiriyor

BALIKESİR (AA) - Bigadiç ilçesinde minik öğrenciler okul bahçesindeki boş alanlarda soğan, sarımsak, börülce, patates, fasulye ve çiçek yetiştiriyor.

Bigadiç İskele İlkokulu Müdürü Bayram Ali Boldan, toprağı ve doğayı sevdirmek adına öğrencilerden sevdikleri ürünleri yetiştirmelerini istediklerini belirtti.

Okul bahçesindeki boş alanları kullanmaları konusunda öğrencilere yardımcı olduklarını ifade eden Boldan, şunları söyledi:

"Sınıf öğretmenlerimiz rehberliğinde öğrencilerimiz organik tarım yapmaya çalışıyorlar. Bu anlamda topraklarımızı düzenlediler, soğan, sarımsak, börülce, patates, fasulye ve çiçek ekimi yapıldı. Tabii devamında gübreleme, sulama yapılıyor. Bunların hepsini öğrencilerimiz yapıyor. Bu sayede eğlenceli zaman geçirerek enerjilerini burada harcıyorlar ve çok mutlu oluyorlar. Geleceğin doğa dostları da yetişmiş oluyor. Böyle öğrencilere sahip olduğumuz için çok mutluyuz."

Öğrenciler de toprakla uğraşmanın zevkli olduğunu belirterek, "Toprakla oynamak, bir şeyler yetiştirmek hoşumuza gidiyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :