Minik Kuran kursu öğrencilerinden yıl sonu programı

Minik Kuran kursu öğrencilerinden yıl sonu programı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Battalgazi Kuran Kursuna devam eden 4-6 yaş grubu öğrencileri, yıl sonu bitirme programı düzenledi.Bir otelin...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Battalgazi Kuran Kursuna devam eden 4-6 yaş grubu öğrencileri, yıl sonu bitirme programı düzenledi.

Bir otelin konferans salonunda tertiplenen programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sonuna geldiklerini belirterek, minik öğrencilerin kurslarda bir yıl boyunca edindiği bilgi ve hünerleri sergilemelerinin gururunu yaşadıklarını söyledi.

İlçede 2 tane 4-6 yaş grubu Kuran kursu olduğunu kaydeden Kayar, gelecek yıl bu sayıyı 4'e, 5'e çıkarmayı hedeflediklerini aktardı.

Çocukların bu yaşlarda dini ve ahlaki eğitim aldığını anlatan Kayar, bu kursların onların eğitimi için çok önemli olduğunu dile getirdi. Kayar, "Çocuklarımız bu yaşlarda ne öğrenirlerse zihinlerinde kalır. Bu yaşta dinimizi, İslam ahlakını, aile terbiyesini ve buna benzer şeyleri öğrenmeleri şüphesiz geleceğimiz için çok önemli. Minik yavrularımız, bir yıl boyunca hocalarından eğitimlerini aldılar. Buradan hocalarımıza ve ailelerimize teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Daha sonra program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti, ardından ilahiler seslendirildi.

Minik öğrenciler, sahneledikleri tiyatroyla büyük alkış aldı.

İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri, Müftü Kayar tarafından çocuklara takdim edildi.

Program sonunda Battalgazi Mahallesi Muhtarı Hilmi Çetin ve Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Savaş Erkılıç, çocuklara hediyeler verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :