Minibüsçü cinayeti davası

Minibüsçü cinayeti davası

Bağcılar'da trafikte tartıştıkları minibüs şoförü Mustafa Yağcı'yı öldürdüğü iddia edilen iki kardeşin müebbet hapisle cezalandırılması istemiyle yargılanmalarına başlandı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da trafikte tartıştıkları minibüs şoförü Mustafa Yağcı'yı öldürdüğü iddia edilen minibüs şoförü iki sanığın müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Yalçın ve Sabahattin Yalçın ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Sabahattin Yalçın, Bağcılar-Bakırköy hattında ağabeyi Mehmet Yalçın ile minibüsçülük yaptıklarını belirterek, olay günü Haznedar bölgesinde hareket halindeyken bir minibüsün ağabeyinin kullandığı aracın önüne kırarak çapraz şekilde durduğunu söyledi.

Minibüs şoförü maktul Mustafa Yağcı'nın agresif ve hızlı bir şekilde araç kullandığını ifade eden Yalçın, yolcu almak için durduklarında Yağcı'nın minibüsünü kendi araçlarının arkasına yanaştırdığını, kornaya basıp sinkaflı sözler söylediğini anlattı.

Sabahattin Yalçın, ağabeyinin de maktulü yatıştırmak istediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Maktul aracından inip bizim dolmuşa yanaştı. 'Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz, ne biçim araç kullanıyorsunuz?' dedikten sonra ağabeyimi araçtan indirmeye çalıştı. Şahıs ağabeyimi yakasından tutup hırpalamaya çalıştı. Ben de indim, tarafları yatıştırdım. Maktulü iterek aracına bindirdim, o esnada tehditler savuruyordu, 'Sizi buradan geçirmeyeceğim, sizi doğrayacağım.' dedi. Yolumuza devam ettik. Ağabeyime kaygılarımızı dile getirdim. Güzergah değiştirdik. Siyah bir araç önümüzü kesti. Ölen şahıs araçtan indi. Ağabeyim 'Sen inme ben olayı yatıştıracağım.' dedi. Ölen kişi küfürler savurarak, elindeki palayla bizim tarafa koşmaya başladı. Ağabeyim tekme attı, münakaşa yaşandı. Ağabeyim yere düşünce diğer kişileri de sopayla görünce ben de aşağıya indim. Bu kez ölen kişi palayı kafama indirdi. Kolumu kaldırınca kolumu kesti. Ağabeyimde bıçak yoktu. Bende bıçak vardı. Bıçağı açmadım. Etraftan yardım istedim. Kolumun derdine düştüm. Gözlerim kararmıştı. Ölene vurmadım. Kolumun koptuğunu düşündüm. Ölen şahıs ağabeyime doğru palayla kafasına vurmaya çalıştığını gördüm. 3-4 defa başına palayla vurdu. Ağabeyimin 'Yapma, bizi öldüreceksin.' dediğini duydum. Ölenin nasıl yaralandığını görmedim."

Diğer tutuklu sanık Mehmet Yalçın da savunmasında, ölen kişinin küfür ederek, palayla kendisine saldırdığını, elinde bıçak olduğunu ancak avucunun içine sakladığını, tekme atınca yere düştüğünü, kardeşinin araçtan inmesiyle maktulün palayı kardeşine savurduğunu, kolunu kestiğini anlattı.

Sanık Yalçın, maktulün kafasına 3-4 kez palayla vurduğunu, kargaşa esnasında kardeşinin 'Kolum koptu, ölüyorum.' diye bağırdığını duyduğunu, kendisinin de başından kanlar aktığını dile getirerek, "Ölen tekme atıp, palayla vururken kendimi korumak için bıçağı sallamaya başladım. Palayı düşürebilirdi. Kardeşimde bıçak görmedim. Kardeşimin kolunun sadece derisi duruyordu. Öldük diye bırakıp gittiler. Öldürme kastım yoktur. Amacım kendimi ve kardeşimi korumaktı. Ölen kişi durmadan palayla bana vuruyordu. Palayı yere atınca palayı da alıp kardeşimin yanına gittim." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Bağcılar'da 14 Haziran 2018'de minibüs şoförlüğü yapan maktul Mustafa Yağcı'nın trafikte diğer minibüs şoförleri Mehmet Yalçın ve kardeşi Sabahattin Yalçın'la tartıştıkları, daha sonrasında çıkan kavgada maktulün palayla sanıklara saldırdığı, arbede sırasında da sanık Mehmet Yalçın'ın 3-4 kez bıçakla hamle yaptığı maktulün kaçtığı ve hastanede hayatını kaybettiği anlatılıyor.

İddianamede, sanıklar Mehmet Yalçın ve Sebahattin Yalçın hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası isteniyor.






Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :