Mimarlar ve İçmimarlar Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri’nde yeniden yarışıyor!

Mimarlar ve İçmimarlar Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri’nde yeniden yarışıyor!

‘Yapıda Yenilikçi Ürün Ödülü’, ‘Fikir Ödülü’ ve ‘Sektörel Pazarlama Ödülü’ olmak üzere 3 ana kategoride seçim yapacağı ‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ programında, 2021 yılında ‘Altın Çekül Mimarlık Ödülleri’ yeniden sahiplerini bulacak

1991 - 2017 yılları arasında Yapı-Endüstri Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen ve yapı sektörünün prestij ödülleri olarak anılan ‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’, Türkiye’nin yapı malzemesi alanındaki ilk ürün ödül programı.

26.sı 2020 yılında “Yapı Kataloğu” çatısı altında ilk kez düzenlenen yarışma; 2021 yılında da yine Yapı Kataloğu ev sahipliğinde 27. kez düzenlenerek yapı sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor. Ödül programı hakkında detaylı bilgiye www.altincekul.com web adresinden erişebilirsiniz.

Kendi alanlarında uzman ve profesyonel kişilerden oluşan jürinin, ‘Yapıda Yenilikçi Ürün Ödülü’, ‘Fikir Ödülü’ ve ‘Sektörel Pazarlama Ödülü’ olmak üzere 3 ana kategoride seçim yapacağı ‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ programında, 2021 yılında ‘Altın Çekül Mimarlık Ödülleri’ yeniden sahiplerini bulacak.

Mimarlar ve İçmimarlar Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri’nde Yeniden Yarışıyor!

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri, 2021 yılında 27.si gerçekleşecek olan Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri kapsamında, mimar ve içmimarların da ödüllendirileceği iki farklı yarışmayı bünyesinde barındıran bir ödül programı olarak karşımıza çıkıyor.

“Mimarın İlk Yapısı” Ödülü ve “Konsept” Ödülü olarak sektöre iki farklı tasarım yarışması sunan Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri, 2021 senesinde yapı sektörünün en önemli aktörleri olan mimar ve içmimarların hem gerçekleşmiş hem de kağıt üzerindeki tasarımlarını ödüllendirmek için önemli bir adım atıyor.

Birbirinden değerli jüri üyelerinden oluşacak jüri paneli, Mimarlık Ödülleri kapsamında en başarılı inşa edilmiş yapıları ve tasarlanmış fikirleri ödüllendirmeye hazırlanıyor.

“MİMARIN İLK YAPISI” ÖDÜLÜ 2021

“Mimarın İlk Yapısı” Ödülü kentlerimizdeki nitelikli yapı stoğunun artması, genç tasarımcıların yenilikçi fikirlerinin işveren ve kullanıcılarla buluşmasını teşvik amacıyla bu sene ilk defa “YApı Kataloğu” bünyesinde sahiplerini bulacak.

01 Ocak 2017  - 31 Aralık 2020 arasında inşa edilmiş ilk yapılarıyla aday gösterilebilecekleri yarışma sonucunda mimarlar ödüllendirilecek.

Değerlendirme Ölçütleri

Jüri üyeleri yarışmaya başvuran ilk yapıları;

- Mimari olgunluk,

- Yapının ortaya koyduğu çözümün rasyonelliği,

- Çevre ile kurduğu ilişkinin duyarlılık düzeyi,

- Malzeme seçimi ve uygulama becerisindeki yetkinlik,

- Yapının çevresine katkısı ve iç mekân kalitesi ölçütlerine göre değerlendirecek.

“KONSEPT” ÖDÜLÜ 2021

“Konsept” Ödülü, bu sene ilk defa Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri kapsamında, Türkiye’de aktif olarak faaliyet gösteren belirli sayıda mimarlık ofisinin özel olarak davet edilmesiyle düzenlenecek mimari yarışma organizasyonudur. 

Sektörde aktif olarak faaliyet gösteren Mimarlık Ödülleri jürisinin yarışma moderatörlüğü ile birlikte belirleyeceği mimarlık ve içmimarlık ofisleri davet usülü ile 2021 senesi için belirlenen tasarım konsepti çerçevesinde en iyi tasarımı oluşturmak için yarışacaklardır. 

Öngörülen Yarışma Takvimi

Konsept Ödülü Davetli Ofis Kısalistesinin Duyurulması: 30 Haziran 2021

Mimarın İlk Yapısı Ödülü’nün Duyurulması: 30 Haziran 2021

Konsept Ödülü ve Mimarın İlk Yapısı Ödülü’nün Son Teslim Tarihi: 1 Ekim 2021

Jüri Değerlendirme Toplantısı: 11-15 Ekim 2021

Kazananların Açıklanması: 1 Kasım 2021

Sergi Açılışı: Daha sonra duyurulacaktır.

Ödül Töreni: Daha sonra duyurulacaktır.

*Yarışma takvimi güncel ve olağanüstü durumlara göre değişkenlik gösterebilir.

Yarışma Partnerleri

Yapı sektörünün gelişmesine katkı sağlayan çok değerli medya kuruluşları ve dernekler, destekleriyle ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’’ne katkı sağlıyorlar.

Ödül programının partnerleri alfabetik sırayla şöyle:

Arredamento Mimarlık / BIMobject®️ / CEPHEDER (Cephe Sanayici ve İş İnsanları Derneği) / ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) / İnşaat Noktası / Konsept Projeler / Matek / Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) / Yapı Kataloğu

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.