"Mimar Sinan'a Saygı Turu"

"Mimar Sinan'a Saygı Turu"

Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınışının 5. yıl dönümü kapsamında düzenlenen bisiklet turunda, 100 kişi pedal çevirdi

EDİRNE (AA) - Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınışının 5. yıl dönümünde bisiklet turu düzenlendi.

Selimiye Meydanı'nda "Mimar Sinan'a Saygı Turu" adıyla yapılan etkinliğe, 100 kişi bisikletleriyle katıldı.

Burada konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentin en önemli simgelerinden Selimiye Camisi'nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınmasının 5. yıl dönümü dolayısıyla bisiklet turu düzenlediklerini anlattı.

Bisikletlilerin asırlık köprülerin üzeriden geçerek Karaağaç'a ulaşacağını ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Selimiye Camisi biliyorsunuz insanlığın kültür mirası listesine girdikten sonra sadece Edirne'nin değil sadece Türkiye'nin değil tüm insanlığın tüm dünyanın ortak bir malı haline geldi. Bir başka ifadeyle söylemek gerekirse artık Selimiye'de sadece Türklerin sadece Müslümanların değil, dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan herhangi bir inanca sahip herkesin hem hakkı var hem de sorumluluğu var. Tabii bu dünyadaki tüm kültür mirasları için geçerlidir. Bu anlamda insanlığın bize emaneti haline gelmiş olan Selimiye'yi hem korumak hem tarihi değerleri yüceltmek hem de bir ibadethane olarak bu muhteşem eseri gelecek yüzyıllara aldığımızdan daha da güzel daha da temiz ve sağlam şekilde bırakmak borçlarımızdan birisidir."

Edirne Bisiklet Kulübü (EBİS) Başkanı Sadi Çalışkan ise "Mimar Sinan'a Saygı Turu" kapsamında yarın 40 bisikletlinin Selimiye Camisi'nden, Süleymaniye Camisi'ne kadar 245 kilometre pedal çevireceğini belirtti.

Konuşmaların ardından tur için hazırlıklar yapan bisiklet kullanıcılarına Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri yardımcı oldu.

Bisikletliler, Selimiye Camisi önünden başlayarak, Saraçlar Caddesi, Tunca ve Meriç köprüsü, Karaağaç, Lozan Anıtı parkurundan gidiş ve dönüş şeklinde bisiklet turu yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler