Milli sporcu Eda Tuğsuz yeni madalyalar peşinde

Milli sporcu Eda Tuğsuz yeni madalyalar peşinde

- Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda cirit atmada Türkiye rekoru kırarak gümüş madalya kazanan ay-yıldızlı sporcu Eda Tuğsuz, bu sene düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları ve Dünya Atletizm Şampiyonası ile 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yeni başarılar hede


ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda cirit atmada 60,98 metrelik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak gümüş madalya kazanan milli sporcu Eda Tuğsuz, bu sene düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları ve Dünya Atletizm Şampiyonası ile 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda da Türk bayrağını göndere çektirmek istiyor.

Beden eğitimi öğretmeni ve amcasının yönlendirmesiyle başladığı cirit atmada, kısa sürede çok sayıda madalya kazanan rekortmen sporcu Eda Tuğsuz, başarısını yeni derecelerle taçlandırmayı hedefliyor.

Yıldızlar, gençler, 23 yaş altı ve büyükler kategorilerinde Türkiye rekorunun sahibi 19 yaşındaki sporcunun kariyerinde, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) şampiyonluğu, Dünya Yıldızlar Şampiyonası 5'inciliği, Dünya Gençler Şampiyonası 3'üncülüğü ve Avrupa Atmalar Kış Kupası 2'nciliği gibi dereceleri bulunuyor.

Eda Tuğsuz, bu sene Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilecek İslami Dayanışma Oyunları ve İngiltere'nin başkenti Londra'da organize edilecek Dünya Atletizm Şampiyonası ile 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda başarılarına yenilerini eklemek için hazırlıklarını sürdürüyor.


- "Tokyo'da madalya kazanmak istiyorum"


Eda Tuğsuz, antrenörü Fatih Avan ile hazırlıklarını sürdürdüğü Yüreğir Serinevler Atletizm Pisti'nde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cirit atma branşına ilkokul öğretmeni ve amcasının yönlendirmesiyle başladığını söyledi.

Genç sporcu, son olarak İspanya'da Gran Canaria Adası'nda düzenlenen Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda 60,98 metrelik derecesiyle ikinci olduğunu ve altın madalyayı 3 santimetre farkla kaçırdığını anımsattı.

Eda Tuğsuz, elde ettiği dereceyle Türkiye rekorunu geliştirdiğini aktararak, "Yıldızlar, gençler, 23 yaş altı ve büyüklerde Türkiye rekoru şu anda bende. Mayıs ayında İslami Dayanışma Oyunları, sonra da Avrupa Atletizm Şampiyonası hedeflerim var. Bu sene Dünya Atletizm Şampiyonası'nda da yarışmak istiyorum. 2020'ye 3 yıl var. Çalışmalarım ona göre olacak. Tabii ki olimpiyatlar bir sporcunun en büyük hedefi. Sporun zirvesi. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda ülkemi en iyi şekilde temsil edip madalya sahibi olmak en büyük hayalim." diye konuştu.

Milli sporcu Eda Tuğsuz, başarılarında katkısı olan ailesi ve antrenörü Fatih Avan'a teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :