Milli Savunma Üniversitesine yoğun ilgi

Milli Savunma Üniversitesine yoğun ilgi

Milli Savunma Üniversitesine başvuruların başladığı 19 Nisan'dan bugüne kadar 220 bin 614 öğrenci müracaat etti- Başvuru işlemleri 25 Mayıs'a kadar sürecek - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: - "Son derece memnuniyet verici bir rakam. Bu, milletimizin ordu

ANKARA (AA) - SARP ÖZER - Milli Savunma Üniversitesine girmek için, başvuru süresinin başladığı 19 Nisan'dan bugüne kadar 220 bin 614 öğrenci başvurdu. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gösterilen yoğun ilgiyi "milletin Türk Silahlı Kuvvetlerine sahip çıkması" olarak nitelendirerek, "Gençlerimize çağrı yapıyorum; gelin bu şerefli yuvaya katılın, geleceğin komutanı siz olun, bu şerefli yuvanın bir parçası olun." dedi.

Milli Savunma Üniversitesince, "Geleceğin komutanı sen ol" çağrısıyla başlatılan harp okulları ile astsubay meslek yüksek okullarının birinci sınıfına öğrenci alımına yönelik başvurular devam ediyor.

Yoğun ilginin gösterildiği Milli Savunma Üniversitesine 19 Nisan'dan bu yana toplam 220 bin 614 öğrenci müracaat etti. Başvuruların 119 bin 23'ü harp okulları için gerçekleştirilirken bunlardan 35 bin 768'ini kız öğrenciler oluşturdu.

Harp okulları ve astsubay meslek yüksek okuluna başvuru işlemleri Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinden yapılıyor.

YGS puanlarına göre sınavlara çağrılacak adaylar, daha sonra ikinci aşamaya geçecek. Burada da adaylar tercihleri, okul kontenjanları, ihtiyaç duyulan aday sayısı ve belirlenecek çağrı puanına göre ikinci seçim aşamasına davet edilecek. İkinci aşamaya çağrılmayla ilgili detaylar ve tarihler, Bakanlığın internet sitesinden duyurulacak.

Başvuruların 25 Mayıs'ta sona ereceği Milli Savunma Üniversitesi için Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince bir kamu spotu da hazırlanarak yayımlanmıştı.

- Milli Savunma Bakanı Işık

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Savunma Üniversitesinin ara sınıflarda eğitim ve öğretime başladığını hatırlattı.

Üniversitenin birinci sınıf öğrencilerinin 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ders başı yapacağını dile getiren Işık, "Bunun için çağrımızı yaptık, 25 Mayıs'a kadar başvuruları alacağız." diye konuştu.

Işık, Milli Savunma Üniversitesine ilk haftada 220 bini aşkın kişinin başvurduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Son derece memnuniyet verici bir rakam. Bu, milletimizin ordusuna sahip çıktığının, peygamber ocağı gördüğü Türk Silahlı Kuvvetlerine olan inancının bir göstergesi. Başvuru rakamlarının daha da artacağını düşünüyorum. Üniversitemize en nitelikli öğrencileri seçeceğiz.Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz vatanına ve milletine bağlı, demokratik değerlerle yetiştireceğimiz subay ve astsubaylarıyla daha da güçlenecek. Nitelikli insan gücüyle yerli ve milli olarak geliştirdiğimiz modern silahlarıyla ordumuz çok daha güçlü hale gelecek.

Başvuruları almaya devam ediyoruz. Bir kez daha gençlerimize çağrı yapıyorum, gelin bu şerefli yuvaya katılın, geleceğin komutanı siz olun, bu şerefli yuvanın bir parçası olun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :