Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! Konya Anadolu Kartalı-2022'de son durum

Milli Savunma Bakanlığı, Konya'da DACCC ve AKINCI TİHA'nın ilk kez görev yaptığı dost ve müttefik ülkelerin katılımıyla yapılan Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi'nin ilk haftasının tamamlandığını dikkat çeken bir videoyla duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Konya'da dost ve müttefik ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi'nin ilk haftasının tamamlandığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan videolu açıklamada, "Dost ve müttefik ülkelerin katılımıyla Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığımızda gerçekleştirilen Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi'nin ilk haftası tamamlandı" denildi.

AKINCI TİHA İLK KEZ ANADOLU KARTALI'NDA GÖREV YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, birinci haftada elde edilen çıktılar şöyle kaydedildi:

DACCC ilk defa Anadolu Kartalı'nda yer aldı. AKINCI TİHA ilk kez Anadolu Kartalı'nda görev yaptı. Mavi rolde görev yapan katılımcılar kendilerine verilen görevleri başarıyla yerine getirmeye çalıştı. ANKA-S kendisine verilen görevleri icra etti. Deniz Kuvvetleri ile Akdeniz'de eğitimler yapıldı. Eğitime katılan gözlemci personel eğitimleri yakından takip etti. İngiltere, ikinci hafta için katılış hazırlıklarını tamamladı. Türk Hava Kuvvetleri her zaman olduğu gibi başarılı görevler icra ederek eğiten ve eğitilen rolünü üstlendi. HİK uçağımızın yanı sıra NATO AWACS E-3A da eğitimi destekledi. Tanker uçağımız eğitimlere yerinden katıldı. Eğitimin ilk haftası 967 milli ve 368 yabancı personelin katılımı ve 105 sorti ile tamamlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.