Milli Savunma Bakanı Işık Londra'da

Milli Savunma Bakanı Işık Londra'da

Bakan Işık, Amerikalı mevkidaşı Carter ile bir araya geldi- ABD Savunma Bakanlığı: - "İki bakan, Rakka'yı geri almanın önemini ve yerel güçlerin merkezi rol oynamalarının gerekliliğini görüştü"- "İki bakan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'e karşı ba

LONDRA (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İngiltere'nin başkenti Londra'da Amerikalı mevkidaşı Ashton Carter ile görüştü.

Londra'da düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Barışı Koruma Savunma Bakanları Toplantısı çerçevesinde bir araya gelen iki bakanın görüşmesine ilişkin ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan açıklama yapıldı.

Carter'ın görüşmede, ABD ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığa desteğini vurgulayarak, ortak tehditlere karşı iki ülkenin yan yana durmayı sürdüreceği taahhüdünde bulunduğu kaydedildi. Ashton Carter'ın ayrıca terörle mücadelede Türkiye'nin kararlılığı ve DAEŞ'le mücadelede Türkiye'nin önemli desteği için Türk mevkidaşına teşekkür ettiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"İki bakan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'e karşı başarılarını görüştü ve Carter Işık'a Türkiye'nin sınırlarından DAEŞ'i temizleme çabalarına ABD'nin desteğinin süreceği teminatı verdi. İki bakan ayrıca, Rakka'yı geri almanın önemini ve yerel güçlerin merkezi rol oynamalarının gerekliliğini görüştü. Her iki bakan da ortak çıkarlarla ilgili yürütülen sık iletişimin sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı."

Milli Savunma Bakanı Işık ayrıca, Londra'daki BM Barışı Koruma Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında İngiliz mevkidaşı Michael Fallon ile de bir araya geldi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler