Milli Savunma Bakanı Işık:

Milli Savunma Bakanı Işık:

"15 Temmuz bir kahramanlık tarihidir, demokrasimizin zafer tarihidir. Bu kadar büyük bir ihanete, bu kadar güçlü karşılık verildiği ve ihanetin başarısızlıkla sonuçlandırıldığı çok önemli bir tarihtir. Ama aynı zamanda 15 Temmuz, Türkiye'de demokrasinin o

KOCAELİ (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "15 Temmuz bir kahramanlık tarihidir, demokrasimizin zafer tarihidir. Bu kadar büyük bir ihanete, bu kadar güçlü karşılık verildiği ve ihanetin başarısızlıkla sonuçlandırıldığı çok önemli bir tarihtir. Ama aynı zamanda 15 Temmuz, Türkiye'de demokrasinin olgunluk seviyesine ulaştığını gösteren önemli bir tarihtir, önemli bir dönemeçtir." dedi.

İzmit'teki Perşembe Pazarı alanındaki "demokrasi nöbeti"ne katılan Işık, yaptığı konuşmada, milletlerin, ne kadar köklü medeniyet ve geleneğe sahip olduklarını, kritik süreçler ve önemli dönüm noktalarında ortaya koyduğunu söyledi.

"Öyle büyük, öyle asil bir milletimiz var ki, ne zaman vatanına biri el uzatmaya kalksa, ne zaman biri mukaddesatına el uzatmaya kalksa, ne zaman bağımsızlığına, özgürlüğüne birisi el uzatmaya kalksa işte o anda aslan kesilir ve onu mahvu perişan eder." diye konuşan Işık, bu milletin ne kadar asil olduğunu 15 Temmuz gecesi dünyanın bir kez daha gördüğünü vurguladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan ve emri Pensilvanya'dan alan ihanet şebekesinin, asker elbisesi giymiş hainlerin 15 Temmuz gecesi harekete geçtiğini dile getiren Işık, "Bunlar kesinlikle Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olamaz, bunlar şerefli Türk ordusunun mensubu olamaz, bunlar Türk milletinin bir ferdi de olamaz. Bunlar içimize giren hainlerdir ama her hain eninde sonunda hakkettiği cezayı bulur." ifadelerini kullandı.

- "Millet, kendi iradesine sahip çıktı"

Milletin çok büyük bir tehlikeyi atlattığını ve kendi iradesine sahip çıktığını belirten Işık, "Tarihte çok hain gördük. Memleketimize ihanet eden çok fazla insan vardı ama hiçbir ihanet bu kadar alçakça olmadı, hiçbir ihanet bu kadar bu millete zarar vermedi. Ama her zamanki akıbetine bunların da çarpmaması mümkün değil. Şu anda bu akıbetle karşı karşıyalar." dedi.

Türkiye'nin bugüne kadar her türlü badireye rağmen demokrasi yolundan ayrılmadığına dikkati çeken Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz akşamı da bütün siyasi partilerimiz bu çizgiye bağlı olduğunu gösterdi. Gerçekten 15 Temmuz bir kahramanlık tarihidir, demokrasimizin zafer tarihidir. Bu kadar büyük bir ihanete, bu kadar güçlü karşılık verildiği ve ihanetin başarısızlıkla sonuçlandırıldığı çok önemli bir tarihtir. Ama aynı zamanda 15 Temmuz, Türkiye'de demokrasinin olgunluk seviyesine ulaştığını gösteren önemli bir tarihtir, önemli bir dönemeçtir. Artık Türkiye'de hiç kimse milli iradeye ipotek koyamaz."

- "Hainlerin TSK'dan temizlenmesi boynumuzun borcu"

"Bu hainlerin 'peygamber ocağı' dediğimiz, her birimizin başının üzerinde taşıdığı Türk Silahlı Kuvvetlerinden tamamen temizlenmesi boynumuzun borcudur." ifadesini kullanan Işık, "İlk gün aranıza katılabildim, ondan sonra Kocaeli'ye ilk defa bugün geliyorum. Nadirdir Kocaeli'den 2 hafta üst üste ayrı kaldığım. O gün bugündür bu hainlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinden tamamen temizlenmesi için çalışıyoruz. Bir tane hainin Türk Silahlı Kuvvetleri içinde barınmaması için gece gündüz mücadele ediyoruz." şeklinde konuştu.

Işık, bundan sonra sadece FETÖ'nün değil hiçbir cuntanın, illegal yapının ve yapılanmanın Türk Silahlı Kuvvetlerinde barınmaması için tedbir almaya devam ettiklerini, ülkenin göz bebeği ordunun bir daha darbeyle anılmaması için gece gündüz çalıştıklarını anlattı.

Türk Silahlı Kuvvetlerini her yönüyle çok daha güçlü hale getirdiklerine işaret eden Işık, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizi yurt savunmasında, harbe hazırlıkta, harekatta, terörle mücadelede çok daha güçlü bir noktaya taşıyoruz. Savunma sanayimizde bugüne kadar önemli hizmetler yaptık ama bunların hiçbirini yeterli görmüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin mümkün olan tüm ihtiyaçlarının yerli imkanlarla sağlanması için çalışıyoruz." dedi.

- "Türkiye bugün, dünden daha güçlüdür"

Bakan Işık, "Atık bu ihanet şebekesinin Türk Silahlı Kuvvetlerinden, yargıdan ve bütün devlet kurumlarından temizlenmesiyle beraber Türkiye Cumhuriyeti her yönüyle 15 Temmuz'dan daha güçlüdür. 15 Temmuz saat 21.30'a göre bugün daha güçlüdür. Terörle mücadelede bunların verdiği zararı göz önüne aldığımız zaman göreceksiniz, terörle mücadele önümüzdeki süreçte çok daha başarılı olacak. Artık 'İçimizde bu işi sabote eden var mı yok mu' diye bir endişeyle hareket etmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bütün hedeflerinin, milletin geleceğini teminat altına almak olduğunu dile getiren Işık, şunları kaydetti:

"Burada da sadece iktidardaki AK Parti olarak değil, Meclis'te grubu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'yle, diğer siyasi partilerle ve kendini bu topraklara ait hisseden herkesle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz ruhunu sonuna kadar sürdürmeye, birliğimizi ve beraberliğimizi, bu ülkenin Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma noktasına getirene kadar Allah'ın izniyle kararlılıkla sürdüreceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın, Türkiye bugün, dünden daha güçlüdür. Yarın da daha güçlü olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler