Milli Judocu Sinem Oruç, Ümitler Judo Avrupa Kupası'nda Altın Madalya Kazandı

Milli Judocu Sinem Oruç, Ümitler Judo Avrupa Kupası'nda Altın Madalya Kazandı

Polonya'nın Biasko Biala şehrinde 18-19 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Ümitler Judo Avrupa Kupası'nda, milli judocu Sinem Oruç altın madalya kazanarak şampiyon oldu.

63 kiloda tatamiye çıkan genç sporcu, finalde Alman rakibi Sara-Tamar'ı mağlup ederek bu yıl ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Sinem Oruç, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmayı hedeflediğini belirtti.

Sinem Oruç: "Judoda 10 Yıllık Emek"

Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nde Judoya Başladı

Sinem Oruç, Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nde 10 yıldır judo yapıyor. Dövüş sporlarına olan ilgisi ablasının karate yapmasıyla başladı. Hakan ve Şeyda hocalarının desteğiyle judoya yöneldiğini ifade eden Oruç, kariyerinde 2 Avrupa şampiyonluğu, bir dünya şampiyonluğu ve 2023 Gençlik Olimpiyatları'nda ikincilik derecesi elde etti. Son olarak Polonya'da düzenlenen Avrupa Kupası'nda şampiyon olan Sinem, Bulgaristan'da yapılacak Avrupa Judo Şampiyonası'na seri başı olarak katılmayı garantiledi.

"İstiklal Marşımızı Okuttuğum İçin Gururlu ve Mutluyum"

Yoğun Antrenmanlarla Şampiyonluğa Hazırlık

Antrenmanlarına hız kesmeden devam eden Sinem Oruç, hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla çalışıyor. Önünde Bulgaristan'da düzenlenecek Avrupa Judo Şampiyonası olduğunu belirten genç sporcu, ailesinin, hocalarının ve takım arkadaşlarının sürekli destekçileri olduğunu söyledi. "İstiklal Marşımızı okuttuğum için gururlu ve mutlu oluyorum," diyen Oruç, takım arkadaşlarının başarılarından gurur duyduğunu belirtti.

Judoda Örnek Aldığı Sporcular

Judoda birçok olimpiyat şampiyonunu örnek aldığını söyleyen Sinem Oruç, özellikle Japon sporcu Uno'yu kendine örnek aldığını belirtti. "Hedefim olimpiyatlar olduğu için olimpiyat şampiyonu olan her sporcuyu örnek alıyorum," diye ekledi. 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmayı hedefleyen milli judocu, çalışmalarını bu doğrultuda sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.