Milli güvenliğe tehdit oluşturan kanalların kapatılması

Milli güvenliğe tehdit oluşturan kanalların kapatılması

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:- "Özgür Radyo'ya karşı hukuksal ve kamusal bir suç işlenmiştir. Fakat en büyük suç halka karşı, izleyicilere, dinleyicilere, okuyuculara karşı işlenmiştir. Onların hakkı gasbedilmiştir"

İSTANBUL (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kapatılan Özgür Radyo'ya karşı hukuksal ve kamusal bir suç işlendiğini savundu.

Yüksekdağ, 29 Eylül'de 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kapatılma kararı alınan Özgür Radyo'nun Kadıköy'deki binasını ziyaret etti.

Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de muhalif radyo ve televizyonların, yayınları durdurularak cezalandırılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Özgür Radyo gibi diğer kuruluşların da zor günlerini aşacağını savunan Yüksekdağ, "Ama bu kararları verenler, bu operasyonları düzenleyenler sicillerindeki, tarihlerindeki çok büyük ayıpla, bu kara lekeyle anılacaklar." dedi.

Kapatma kararlarının yalnızca yayın kuruluşlarına değil halka karşı da işlenmiş bir suç olduğunu iddia eden Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Toplumun bir bilinç düzeyi, bir algı kapasitesi bir muhakeme yeteneği vardır. Kimden gelirse gelsin her görüşü, her düşünceyi, her fikri, her yayın politikasını anlayabilecek, kendi süzgecinden geçirebilecek, muhakeme edebilecek bir duruşa, potansiyele sahiptir. Bu bilgiye ulaşma hakkının gasbedilmesi bir halka karşı işlenmiş en büyük suçtur. Bakın burada sadece medya kuruluşlarına karşı bir suç işlenmiyor. Bana sorarsanız Özgür Radyo'ya karşı hukuksal ve kamusal bir suç işlenmiştir. Fakat en büyük suç halka karşı, izleyicilere, dinleyicilere, okuyuculara karşı işlenmiş bir suçtur. Onların hakkı gasbedilmiştir. İşte bu nedenle herkesin kendi sesine, kendi bilincine, kendi iradesine sahip çıkması gerekiyor."

Yüksekdağ, herkesi kapatılan televizyon ve radyo kanallarına destek olmaya çağırdı.

Özgür Radyo'nun genel yayın yönetmeni Derya Okatan da tüm kanallar için kapatılma kararının kaldırılmasını istediklerini ifade etti.

Bu arada radyo yetkilileri, kanala henüz herhangi bir tebligat ulaşmadığını ve yayının sürdüğünü belirtti.

Milli güvenliği tehdit eden yapı, oluşum ve gruplar ile terör örgütlerine aidiyeti bulunan 12 televizyon ile 11 radyo kanalının yayınları, 29 Eylül'de 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında sonlandırılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler