Milli güreşçinin hedefi önce dünya sonra olimpiyat şampiyonluğu

Milli güreşçinin hedefi önce dünya sonra olimpiyat şampiyonluğu

- Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Süleyman Atlı:"Eylül ayında Kazakistan'ın başkenti Nur-Sultan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda ilk 6 sporcu olimpiyat kotası alacak. Ben orada dünya şampiyonu olup olimpiyatlara favori bir şekilde git


MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 57 kiloda altın madalya kazanan Süleyman Atlı, bu yılki Dünya Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da zirvede yer almak istediğini söyledi.

Romanya'da geçen ay düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda serbest stil 57 kiloda altın madalya kazanan Süleyman Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedefinin her zaman zirve olduğunu ifade etti.

Güreş hayatında önemli derecelere imza attığını anlatan milli sporcu, "Şu ana kadar 7 defa Türkiye şampiyonu, 3 defa Avrupa şampiyonu, 1 defa Avrupa üçüncüsü, 1 defa dünya şampiyonu ve 2 defa dünya üçüncüsü oldum." dedi.

En büyük hedefinin olimpiyatlara gitmek olduğunu vurgulayan Süleyman Atlı, "Eylül ayında Kazakistan'ın başkenti Nur-Sultan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda ilk 6 sporcu olimpiyat kotası alacak. Ben orada dünya şampiyonu olup olimpiyatlara favori bir şekilde gitmek ve olimpiyat şampiyonu olarak Türk bayrağını yakıştığı gibi göndere çektirmek istiyorum." diye konuştu.

Güreşte son yıllarda büyük ivme yakalandığını belirten Süleyman, güreşin Türk sporunun lokomotif branşı olduğunu kaydetti.

Ata sporlarına özellikle önem verilmesini isteyen şampiyon güreşçi, gençlerin, sporun herhangi bir branşında derece elde edip uluslararası arenada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirmeleri temennisinde bulundu.


- Antrenör Güçlü: "Süleyman çok başarılı bir sporcu"


Güreş antrenörü İnanç Güçlü ise Süleyman Atlı'nın Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak ülkeye haklı bir gurur yaşattığını ifade etti.

Son şampiyonada Türkiye'nin güreşte tarihi başarılara imza attığını vurgulayan Güçlü, şöyle konuştu:

"Süleyman çok başarılı bir sporcu. Son başarısı da bunun kanıtı. İnşallah Süleyman dünya ve olimpiyat şampiyonalarında çok iyi derece alarak yüzümüzü güldürecek. Süleyman, Taha Akgül ve Rıza Kayaalp gibi sporcularımız bundan sonra da ülke gençlerine rol model olacak. Spor, hayata olumlu bakmayı öğreterek disiplinli bireyler oluşmasını sağlıyor. Herkesin yapabileceği mutlaka bir spor vardır, yeter ki başlayalım."


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :