Milli güreşçiler 6'da 6 için güç depoluyor

Milli güreşçiler 6'da 6 için güç depoluyor

- Avrupa Oyunları için Topuk Yaylası'nda kampa giren Serbest Güreş Milli Takımı sporcuları, 6 sıklette de madalya alabilmek amacıyla yüksek rakım ve temiz doğada hazırlıklarını sürdürüyor- Serbest Güreş Milli Takımı Antrenörü Abdullah Çakmar:"Avrupa Oyunl


DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Düzce'deki Topuk Yaylası'nda kampa giren Serbest Güreş Milli Takımı, Avrupa Oyunları ve Dünya Şampiyonası öncesi güç depoluyor.

Kaynaşlı ilçesinde bin 300 rakımda bulunan Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde kampa giren milli sporcular günde tek antrenmanla hazırlıklarını sürdürüyor.

Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü İshak İrbayhanov gözetiminde gerçekleşen antrenmanda sporcuların bir kısmı yaklaşık bir ay sonra gerçekleşecek Avrupa Oyunları'na, büyük bir kısmı ise Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Mart ayındaki Avrupa Şampiyonası'nda tarihi başarılara imza atan milliler, eylül ayında Kazakistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda ilk 6'ya girmek ve olimpiyat kotası almak için hazırlıklarını büyük bir gayretle sürdürüyor.

Serbest Güreş Milli Takımı Antrenörü Abdullah Çakmar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Topuk Yaylası'nın tam bir spor kompleksi olduğunu ve sporcuların "yükseklik kampı" diye adlandırdıkları kamp için inanılmaz bir yer olduğunu söyleyerek, yeni başladıkları hazırlıkların oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Geçen yıl bireysel kamp için Taha Akgül ve Soner Demirtaş ile yaylaya geldiklerini ve hazırlıklarını burada yaptıklarını anlatan Çakmar, "Geçen yıl burada inanılmaz verim aldığımız bir kamp yaptık ve bu durumu idarecilerimize söyledik. Geldik baktık ve kampın burada yapılmasına karar verdik. Burası tamamen sporcu üzerine kurulmuş bir tesis ve sporcularımız inanılmaz motive oluyor." diye konuştu.


- "Avrupa Şampiyonası'nda çıtayı yükselttik"


Hedeflerinin ilk etapta Avrupa Oyunları olduğuna değinen Çakmar, şöyle devam etti:

"Avrupa Oyunları'nda 6'da 6 yapmak istiyoruz. Bundan 1,5 ay önce yapılan Avrupa Şampiyonası'nda çıtayı yükselttik. Şampiyonaya gitmeden bunun olacağını hissetmiş ve söylemiştik. Avrupa Oyunları da bizim için Dünya Şampiyonası öncesi güzel bir turnuva olacak. Bütün sporcularımızı Dünya Şampiyonası öncesi göreceğiz. Orada 6'da 6 yapıp Dünya Şampiyonası'nda 'Biz de varız.' demek istiyoruz."


- "Gücümüzü göstermek istiyoruz"


Abdullah Çakmar, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın startını verdiklerini vurgulayarak, önce Avrupa Oyunları daha sonra Dünya Şampiyonası'nın olimpiyatlara açılan kapı olduğunu bildirdi.

Bu iki turnuvaya çok önem verdiklerine değinen Çakmar, şunları kaydetti:

"Çünkü bizi olimpiyatlara getirecek kapı bu ikisi. Bu iki turnuvada 2020 Olimpiyatları'nın seçmeleri yapılacak diyebiliriz. Burada ilk 5'e giren sporcular olimpiyatta yarışacak. Biz de gücümüzü göstermek istiyoruz. İşi sıkı tutuyoruz, Avrupa Oyunları'nın hemen sonrası yine burada kampa gireceğiz. Tüm ekibimizle özveri içinde çalışıyoruz. Geçen yıl kaza ve sakatlanmalar olmuştu, bunun için çok titiz çalışmalar yürütüyoruz. Sadece Taha ve Rıza ile değil bütün sporcularımıza altın madalya kazandırmak istiyoruz."

Kampta 30 sporcunun bulunduğunu aktaran Çakmar, misafir olarak 3 de Gürcü sporcunun yer aldığını anlattı.

Gürcü sporcuların Taha Akgül'e antrenman verdiğini belirten Çakmar, "Teknik direktörümüz ve 12 hocamızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkes özveri içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Bütün gayretimizle yükselttiğimiz çıtayı korumak istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :