Milli Görüş camiasının acı günü! Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk Hakk'a yürüdü

Milli Görüş camiasının acı günü! Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk Hakk'a yürüdü

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 13 Eylül'de Koronavirüs sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle kaldırıldığı Ankara Şehir Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, bir süredir koronavirüs sonrası zatürre tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında vefat etti.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk vefat etti. Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Asiltürk, koronavirüs nedeniyle İstanbul’da rahatsızlanarak 13 Eylül’de ambulans uçakla Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Doktor oğlunun evinde rahatsızlanarak İstanbul’dan Ankara’ya kaldırılan Oğuzhan Asiltürk’e (86) doktorlar tarafından yapılan tetkikler sonucu zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı tanısı konulmuştu.

Bakan Koca: Oğuzhan Asiltürk inançlı ve samimi biriydi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sabah 09.00'da kaybetmiş bulunuyoruz. İnançlı ve samimi biriydi. Yakınlarına, sevenlerine baş sağlığı diliyorum, başımız sağ olsun" dedi.

Koca, "Özellikle son dönemde koroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanılarıyla takip ediliyordu. Sabah 09.00'da kardiyak arrest sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. İnançlı ve samimi biriydi. Yakınlarına, sevenlerine baş sağlığı diliyorum, başımız sağ olsun" dedi.

Asiltürk'ün koronavirüs aşısı olup olmadığıyla ilgili soruya Koca, "Bu konu ve genel bir takım bilgilerin hasta yakınlarının rızası olmadan söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim" yanıtını verdi.

Temel Karamollaoğlu: Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun" mesajını paylaştı.

Oğuzhan Asiltürk'ün cenazesi

Saadet Partisi, Oğuzhan Asiltürk'ün cenazesinin yarın Hacı Bayram Veli Camiinde öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığına defnedileceğini duyurdu.

SP'den yapılan açıklama şöyle: Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız Merhum Büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk’ün cenazesi YARIN (2 Ekim) öğlen namazını müteakip Hacı Bayram Veli Camiinde kılınacak namazın akabinde Cebeci Asri Mezarlığına defnedilecektir.

SP Birol Aydın: Kritik zamanlarda duruşu ile yol gösterici özelliği ile örnek oldu

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Oğuzhan Asiltürk'ün vefat haberinin ardından CNN TÜRK yayınında konuştu. Aydın, "Değerli büyüğümüz hakkın rahmetine kavuştu. Camia olarak derin bir üzüntü içindeyiz. Milletimizin başı sağ olsun. Ülkemize önemli hizmetleri oldu. Hizmetleri ile duruşu ile anılacak. Şüphesiz 50 yılı aşkın süredir hareketimizin öncülerinden oldu. Kritik zamanlarda duruşu ile yol gösterici özelliği ile örnek alındı. Ülkemizin ve hareketimizin kritik süreçlerindeki duruşu camiamızın yüksek takdirini kazandı. Duruşu, sadakati, kararlılığıyla anılacak ve örnek alınacak değerli bir büyüğümüzdü. Onlarca özel yaşanmış anlarımız var. Ülkemiz ve milletimiz için her şeyi şeffaf yapma hassasiyeti, dümdüz hareket eden bir yapısı vardı. 2010 yılındaydı siyasi partilerde ortam dinlemelerinin olduğu Haberler yayılmıştı. Ben de kendisine 'Genel merkeze cihaz getirip araştıralım' dedim. 'Biz bu milletin aleyhine bir şey konuşmuyoruz. Kim ne dinlerse dinlesin" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.