Milli Eğitim Vakfı'nın 35'inci kuruluş yıl dönümü

Milli Eğitim Vakfı'nın 35'inci kuruluş yıl dönümü

Yönetim Kurulu Başkanı Özçukurlu ile beraberindeki heyet, vakfın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Vakfı (MEV) Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özçukurlu ile öğrencilerin de bulunduğu heyet, vakfın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özçukurlu, vakıf kurucuları, yönetim ve denetim kurulu üyeleri, vakıf yöneticileri, MEV Koleji yöneticileri, öğretmenleri, veli ve öğrencilerinin yanı sıra bağışçılar, vakfın 35'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Özçukurlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Kurulduğu günden itibaren evrensel değerlere saygılı, laik cumhuriyete bağlı, anayasal düzen ve hukukun üstünlüğünü esas alarak hareket eden vakfımız, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyinin de üzerine çıkarılmasında azimli ve kararlıdır. Amacımız 35 yıldır olduğu gibi bundan sonra da vakfın milli eğitimimize verdiği destek, katkı ve hizmetleri artırarak devam ettirmektir. Aziz Atatürk, 'Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder' özdeyişinizle önemini ifade ettiğiniz Türk milli eğitimine hizmet etmeye gururla devam edeceğiz. Manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Kuruluş yıl dönümü kapsamında hazırlanan diğer etkinlikler ise Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan terör saldırıları nedeniyle MEV Yönetim Kurulu tarafından iptal edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :