Milletlerarası Antlaşmalar

Milletlerarası Antlaşmalar

Dünya Miras Komitesi Başkanlık Divanı ve Dünya Miras Komitesi'nin 40. oturumlarına ilişkin anlaşma, Resmi Gazete’de yayımlandı

ANKARA (AA) – Türkiye’nin ev sahipliğinde gelecek ay düzenlenecek UNESCO Dünya Miras Komitesi Başkanlık Divanı ve Dünya Miras Komitesi’nin 40. oturumlarına ilişkin anlaşma, Resmi Gazete’de yayımlandı.

İstanbul'da 10 Temmuz'da gerçekleştirilecek Dünya Miras Komitesi Başkanlık Divanı 40. Oturumu ile 11-20 Temmuz tarihlerindeki Dünya Miras Komitesi’nin 40 oturumuna ilişkin Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) arasındaki anlaşma Bakanlar Kurulunca onaylanarak, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Türkiye'nin üyesi olduğu Dünya Miras Komitesi'nin geçen yıl yapılan 39. toplantısında, Türkiye'nin komitenin 2016 yılında gerçekleştirilecek 40. toplantısına ev sahipliği yapması kararlaştırılmıştı. Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen toplantıda, Türkiye'den, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri ile Efes'in Dünya Miras Listesi'ne alınmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :