Milletlerarası anlaşmalar

Milletlerarası anlaşmalar

Türkiye ile Güney Kore ve AB Komisyonu arasında ayrı ayrı imzalanan anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

ANKARA (AA) - Türkiye ile Güney Kore ve AB Komisyonu arasında imzalanan anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye ile Güney Kore arasında 26 Şubat 2015'te Seul'de imzalanan, "Serbest Ticaret Alanı Tesis Eden Çerçeve Anlaşma Kapsamında Yatırım Anlaşması" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Söz konusu anlaşma, taraflar arasında uzun süreli ekonomik ilişkiler tesis etmek amacıyla yapılan, ekonomik kalkınmaya katkıda bulunan, sermaye ve teknoloji akışını güçlendirmeye yönelik ve tarafların ekonomik refahını artıran ikili yatırımların teşviki ve korunmasını öngörüyor.

Türkiye ile AB Komisyonu arasında 5 Ocak 2016'da imzalanan Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) "Türkiye İçin Çok Yıllı İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Eylem Programı"na ait finansman anlaşması da onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bahsi geçen anlaşmaya göre, programın toplam tahmini maliyeti 195 milyon 800 bin avro olarak öngörülürken, Avrupa Birliği'nin (AB) katkısı 166 milyon 200 bin avro olarak belirlendi. Anlaşmanın uygulama dönemi, yürürlülüğe girdiği tarihten itibaren 12 yıl olacak.

Anlaşmanın hedefleri arasında, insana yakışır iş kültürünü teşvik etmek, kadınlara, gençlere ve özel politikalara ihtiyaç duyan bireylere odaklanan aktif iş gücü piyasası politikalarını uygulamak suretiyle istihdamı teşvik etmenin yanı sıra AB müktesabatı ve politikaları ile uyumlaştırma gibi konuları içeriyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :