Milletlerarası anlaşmalar

Milletlerarası anlaşmalar

İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti ve Libya Başkanlık Konseyi ile imzalanan anlaşmalar Resmi Gazete'de yer aldı

ANKARA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti ve Libya Başkanlık Konseyi ile imzaladığı anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara'da 26 Ekim 2016'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı"nın onaylanmasına Bakanlar Kurulu tarafından 13 Mart'ta karar verildi.

Buna göre, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütünün (OIE) kara ve su hayvanları sağlığı kodlarında yer alan kara ve su hayvan hastalıklarının kontrolü, önlenmesi ve eradike edilmesi (sonlandırılması) ve her iki ülke arasında bu alandaki malların ticaretinin kolaylaştırılması amacıyla karşılıklı iş birliği öngörülüyor.

Ankara'da 8 Şubat 2017'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Başkanlık Konseyi Arasında Askeri Alanda Lojistik Hibe Anlaşması"nın onaylanması kararı Bakanlar Kurulunca 13 Mart'ta alındı.

Söz konusu anlaşma ile iki ülke arasında mevcut dostluk ilişkileri kapsamında askeri alanda iş birliğinin güçlendirilmesi, Libya Başkanlık Muhafız Gücünün yapılanmasına katkıda bulunulması ve lojistik ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.

Bu çerçevede 29 kalemden oluşan 199 bin 706 dolar tutarındaki kamuflaj elbise, bot, şapka, palaska, çorap ve faniladan oluşan malzemeler Libya Başkanlık Muhafız Gücüne hibe edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler