"Millet tarih yazıyor"

"Millet tarih yazıyor"

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın:- "Toplum en küçüğünden en büyüğüne demokrasisine sahip çıkmak üzere sokaklarda. Bu kararlılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz"- "Önemli bir tarihi ana şahitlik ediyoruz. Tarih yazıyoruz"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, FETÖ mensuplarının darbe girişimini kınadıklarını belirterek, "Toplum en küçüğünden en büyüğüne demokrasisine sahip çıkmak üzere sokaklarda. Bu kararlılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Akalın, FETÖ'nün darbe girişimini AA muhabirine değerlendirdi.

Sivil toplum kuruluşları ve halkın darbe girişimini protesto etmek üzere meydanlarda olduğunu dile getiren Akalın, Türkiye'nin önemli bir dönemeçten geçtiğini söyledi.

Arzu Akalın, dünyada darbeye karşı bu derece karşı çıkan bir milletin daha olmadığına dikkati çekerek, "Önemli bir tarihi ana şahitlik ediyoruz. Tarih yazıyoruz. Sivil toplum kuruluşları olarak zaman zaman aktif olmadığımız konusunda eleştiriliyorduk. Tam da şu günlerde öyle dönemden geçiyoruz. Sivil toplum demokrasi nöbeti tutmak için meydanlarda." diye konuştu.

Halkın milli iradeye ve demokrasiye sahip çıktığına vurgu yapan Akalın, kendilerinin de bu yönde çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.

Akalın, yurt dışındaki sivil toplum kuruluşlarının da "Darbeye Hayır" dediğini anımsatarak, demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceklerini anlattı.

Yüz binlerce vatandaşın dün Boğaziçi Köprüsü'ne yürüdüğünü hatırlatan Akalın, "Toplum en küçüğünden en büyüğüne demokrasisine sahip çıkmak üzere sokaklarda. Bu kararlılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımıza, liderimize ve Başbakanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın, darbe girişimi sonrasındaki provokasyon söylentilerine ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dalga hareketlerinin devam etmesine farklı ülkelerde şahit olduk. Türkiye açısından da bu tehlike geçmiş değil. Buradan şöyle bir mesaj vermek istemiyorum. Korkmalıyız, endişe etmeliyiz demek istemiyorum. Biz kararlılık içeresinde ve teyakkuz halinde olacağız. Uyanık, dikkatli olacağız. Etraftaki değerlendirmeleri çok daha iyi niyetli okuyorduk ama bundan sonra çok daha dikkatli olacağız. Demokrasimize herhangi bir el uzandığında toplum olarak anında bir refleks göstereceğiz."

Ayrılıkların konuşulmaması gerektiğinin altını çizen Akalın, farklılıkların Türkiye'nin rengi olduğunu vurguladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :