MİLKO Konya Şube Başkanları vefatının 10'uncu yılında Milli Görüş lideri Erbakan'ı anma programını açıkladı

MİLKO Konya Şube Başkanları vefatının 10'uncu yılında Milli Görüş lideri Erbakan'ı anma programını açıkladı

Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) Konya Şube Başkanları, Erbakan Hocanın vefatının 10'uncu yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek anma programları hakkında basın toplantısı gerçekleştirdi

Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) Konya Şube Başkanları, Erbakan Hocanın vefatının 10'uncu yıldönümü dolayısıyla, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanlığı Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının sözcülüğünü AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç yaptı. Basın toplantısında Kılıç'a MİLKO Konya Şube Başkanları eşlik etti.

AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Erbakan hocamız bundan on yıl önce 27 Şubat 2011'de hakkın rahmetine kavuşmuştur. Ne mutludur ki; Türkiye ve Dünya siyasetine Millî Görüş ve Adil Düzen kavramları ile imzasını atmış, yakın tarihimize damgasını vurmuş önemli bir siyaset, ilim, fikir ve aksiyon adamı olmuştur” şeklinde konuştu.

Erbakan'ın; başlattığı Millî Görüş Harekâtının, savunduğu hak anlayışının, ortaya koyduğu çözümler ile farklı olduğunu, yerli olduğunu ve milli olduğunu ispat ettiğini dile getiren Kılıç, “Ne olarak anılmak istersiniz?' diye sorulduğunda: 'Malıyla, canıyla cihat eden bir Müslüman olarak anılmak isterim' cevabını vermiştir. O, kınayanın kınamasına aldırmadan, ömrünü inandığı hak davaya adamış şuurlu bir Müslüman'dı. Hocamız “Önce Ahlak ve Maneviyat” prensibi ile hareket etmiştir. Manevi kalkınma olmadan maddi kalkınmanın olamayacağını, maddi ve manevi kalkınmanın birlikte olması halinde insanlığa saadet getireceğini kendisi için bir ölçü bilmiştir. Bir taraftan manevi kalkınma hamlesini yürütürken, diğer taraftan maddi kalkınmanın gereği olarak sanayileşme hamlelerini yürütmüştür. O her alanda bu millet için çığır açan bir lider olmuştur. O bütün insanlığın hem dünya hem de ahiret saadetini istiyordu. Herkese dünya ve ahiret saadetinin ancak İslam ile sağlanabileceğini, İslamsız saadetin imkânsız olduğunu anlatıyordu. Müslümanlara batılın oyun kurucularının gündemlerine takılmamayı, onların oyunlarına karşı, oyun kurmayı öğretmiş, uyuyan aslanı uykusundan uyandırmıştır. Siyonizmin, ABD, AB ve benzeri ırkçı emperyalist kuruluşların güçlerinin zahiri olduğunu, güç ve kudret sahibinin ancak Allah elinde olduğunu Müslümanların zihin kodlarına nakşetmiştir” dedi.

“ERBAKAN HOCAMIZIN YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ”

Erbakan Hocanın İslam'ı asrın idrakine sunmuş devlet adamı olarak muvahhit ve mürşit olduğunu ifade eden Kılıç, şunları söyledi: “O, bütün bir hayat programını şöyle özetlemiştir: "Millî Görüş çağdaş bir medeniyet projesidir. Milletimizin kendi görüşüdür. Sultan Fatih'in İstanbul'u fethederken kalbindeki inanç ne ise Millî Görüş odur. Bizim milletimiz bin yıl Millî Görüş ile dünyaya hâkim oldu. Bugün de bütün dertlerimizin ilacı ancak MİLLİ Görüş’tedir. Bizim davamız İslam’dır. Gayemiz Allah’ın rızasını kazanmaktır. Hedefimiz Hakk’ı hâkim kılmaktır. Arzumuz tüm insanlığın saadetidir. Yolumuz ikna metodudur. İnsanlığın kurtuluşu ancak İslam ile mümkündür. İslam ise Allah yapısıdır, dolaysıyla mükemmeldir' diyerek amacını özetlemiştir. Her yıl olduğu gibi bu yılda Erbakan Hocamızı hayırla yad ediyoruz. Bizler Millî Görüşçü Kuruluşlar olarak Hocamızın hedefleri doğrultusunda inandığımız bu yolda yılmadan yorulmadan gayret göstermeye devam edeceğiz. MİLKO kuruluşlarımız tarafından Erbakan Hocamızı anma ve anlama etkinlikleri çerçevesinde çeşitli programlar yapılmaktadır.

Yapılacak programlar gün gün duyurulacak olup bugün akşam (25/02/2021) saat 20.30 da Teknik Elemanlar Derneğimizin (TEKDER) çok değerli konuşmacılarımızın katılacağı 'Mühendis Erbakan' konulu panel programı vardır. Program TEKDER TV sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlanacaktır. Ayrıca duasının 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde yapılmak üzere, Başta Erbakan Hocamız ve tüm şehitlerimiz adına 250.000 şehidimize 250.000 hatim okunması için MİLKO kuruluşları olarak bir kampanya başlatıyoruz. Tüm halkımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.

MİLKO KURULUŞLARI ve İL TEMSİLCİLERİ

* ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ- CEYLANİ KILIÇ

* MİLLİ GENÇLİK VAKFI – CEYLANİ KILIÇ

* CANSUYU – İSMAİL TOZAN

* ÖĞDER – YAVUZ AYDIN

* TEKDER – İSMAİL BULUT

* YENİAD – AHMET BÜYÜKTERMİYECİ

* ESDER – YAHYA BECERİK

* DİN BİR DER – ABİDİN YALMAN

* ESAM – AHMET TARIK TÜRMENOĞLU

* ENGELLİLER KOMİSYON BAŞKANI- KERİM ŞENER

* MİLLİ GAZETE – RECEP TURAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum