Mil-Sen'den 'merdiven altı sendika' tepkisi: Hukuki değil dava açıyoruz!

Mil-Sen'den 'merdiven altı sendika' tepkisi: Hukuki değil dava açıyoruz!

Mil-Sen Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Ali Yücel, 6 Toplu Sözleşme görüşmelerinin Memur-Sen'i koruma ve kollama görüşmelerine dönüştüğünü belirterek, Bakan Bilgin'in ''merdiven altı sendikalar' ifadesini skandal olarak nitelendirdi

Mil-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Yücel, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Çalışma Bakanı'nın basın toplantısında yüzde 1'in altında kalan sendikaları 'merdiven altı sendikalar' olarak nitelendirmesi tam bir skandaldır. Sendikalara yönelik yapılan bu davranış hukuki değildir" dedi.

Memur-Sen'in toplu sözleşme çalışmalarını değerlendiren Ali Yücel, "20 gün boyunca masada memurların hak ve hukukunu görüşmek yerine kendi sendikal menfaat ve saltanatlarını perçinlemek, pozisyonlarını korumak için mesai harcamışlardır" ifadelerini kullandı.

Sendikacılıkta tekelcilik dönemi başlatıldı

Sendika seçme özgürlüğü kamu görevlilerinin elinden alındığını belirten Yücel, "Sendikacılıkta tekelcilik dönemi başlatılmış, sendika seçme özgürlüğü kamu görevlisinin elinden alınmıştır. 6 Toplu Sözleşme görüşmeleri Memur-Sen'i koruma ve kollama görüşmelerine dönüşmüştür. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bu kararın iptali için dava açıyoruz" açıklamasında bulundu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum