Mil-Enerji Sen'den Memur-Sen ve Kamu-Sen’e eleştiri: Toplu sözleşme tiyatrosu başladı

Mil-Enerji Sen'den Memur-Sen ve Kamu-Sen’e eleştiri: Toplu sözleşme tiyatrosu başladı

MİL-ENERJİ SEN Memur-Sen ve Kamu-Sen'i eleştirerek "Toplu sözleşme tiyatrosu başladı. Memur-Sen ve Kamu-Sen birlikte sonu hüsran olacak bir oyunu icra edecekler ve kamu çalışanları maddi ve sosyal kazanımlar açısından yine hayal kırıklığına uğrayacaklar..

Manevi İlkeli ve Liyakatli Enerji Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Sendikası (MİL-ENERJİ SEN), 6. Toplu Sözleşme öncesinde Memur-Sen ve Kamu-Sen’in tutumunu sert bir şekilde eleştirdi.

Mil-Enerji Sen'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Geçtiğimiz aylarda, önce ertelenip daha sonra gerçekleştirilen İLKSAN seçimleri süreçlerinde birbirlerine ağızlara alınmayacak ithamlarda bulunarak, birbirlerini 28 Şubat darbe destekçiliği ve FETÖ destekçiliği ile suçlayan Memur-Sen ile Kamu-Sen yetkililerinin bu ithamları bir kenara bırakıp, özellikle aşağıda detaylı bir şekilde belirtilen ve kamu çalışanları için önem arz etmekte olan iki hususta ağız birliği yaparak, her iki konuya da hiç değinmeden, 6. Toplu Sözleşme öncesinde taleplerini kamuoyuna ayrı ayrı açıklamışlardır.

Aidatları devlet ödemesin

Memur-Sen ile Kamu-Sen’in ısrarla karşı oldukları birinci konu Toplu Sözleşme İkramiyesi’nin yani aidatların devlet tarafından ödenmesine son verilmesidir.

Sendikalara üye memurlara üç ayda bir ödenen Toplu Sözleşme İkramiyesi’nin asıl amacı, memur sendikacılığını itibarsızlaştırarak saltanat sendikalarına maddi kaynak sağlamaktan başka bir şey değildir. Eğer Memur-Sen ve Kamu Sen yöneticileri bunun aksini iddia ediyorlarsa ve gerçekten memurlara ikramiye verilmesi konusunda samimilerse, o zaman mevcut Toplu Sözleşme İkramiyesi uygulamasında ısrarcı davranmamalı ve kendileri için can simidi olan bu uygulamadan vazgeçmelidirler. Her iki Konfederasyonu da, bunun yerine tüm memur ve sözleşmelilere dini bayramlarda yani yılda iki defa ve yürürlükte olan asgari ücretin %50’si oranında bayram ikramiyesi verilmesi bağlamında, geçmişte toplu sözleşme ikramiyesi hususunda gösterdikleri gayretleri göstermeye davet ediyoruz.

Ancak biz biliyoruz ki bu davetimiz, 100 milyonluk rezidanslar inşa edip, lüks makam araçlarına binerek 20-30 bin TL maaş alan, koltuklarına yapışan ve isimleri yolsuzluklarla anılan sendika ve sendikacıların işine gelmeyecektir.

E-Devlet uygulaması üzerinden üyelik ve istifa işlemleri düzenlenmeli

Memur-Sen ile Kamu-Sen’in ısrarla karşı oldukları ikinci konu ise memurların E-Devlet uygulaması üzerinden sendikalara üyelik ve istifa işlemlerini yapabilmeleri için gerekli yasal düzenlemenin yapılmasıdır.

Memurlar açısından sendikalara üyelik ve istifa işlemlerini formlarla uğraşıp mobinglere maruz kalmak yerine e-devlet kolaylığı sağlanması hususu da oldukça önem arz etmektedir.
Hak, hukuk, adalet ve liyakat denince mangalda kül bırakmayan Memur-Sen ve Kamu-Sen yöneticilerinin, 5188 sayılı kanunun 14. ve 16. maddelerinde yapılacak ufak bir değişiklik ile memurlara E-Devlet uygulaması üzerinden sendikalara üyelik ve istifa imkanı tanınması için hiçbir adım atmamaları da manidardır. Memurların özgürce sendikalara üyelik ve istifa işlemlerini yapabilmeleri ile kağıt, kargo, bürokratik işlem israfına yol açan bu konuyu gündeme getirmeme anlamında hem fikir olan her iki Konfederasyonun yöneticilerinin bu tutumlarından anlaşılan, saltanat sendikacılıklarının sona ereceği korkusunu yaşamalarıdır.

Memur-Sen ve Kamu-Sen yöneticilerini bugüne kadar E-Devlet uygulaması üzerinden memurlara sendikalara üyelik ve istifa imkanı tanınarak, memurların özgürce sendikalara üyelik ve istifa işlemlerini yapabilmeleri için neden hiçbir adım atmadıklarını ve böyle bir adımı atmaya yanaşmadıklarını kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz.

Kamu çalışanları yine hüsranı yaşayacak
Bugüne kadarki Toplu Sözleşmeler de tiyatroyu yetkili sendika oynamıştı. Öyle görünüyor ki 6. Toplu Sözleşme Tiyatrosunda, iki yıldır tüm enerjilerini üye kaybetmemek ve para musluklarının kapanmaması için harcamakta olan Memur-Sen ile Kamu-Sen birlikte sonu hüsran olacak bir oyunu icra edecekler ve kamu çalışanları maddi ve sosyal kazanımlar açısından yine hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.