Mil Enerji Sen: Kamu kurumlarının yer aldıkları iş kolları yeniden belirlensin

Mil Enerji Sen: Kamu kurumlarının yer aldıkları iş kolları yeniden belirlensin

Mil Enerji Sen Genel Başkan Yardımcısı Emrah Birelli, kamu kurumlarının yer aldıkları iş kollarının yeniden belirlenmesi gerektiğini söyledi.

“Bazı iş kollarında bulunan kimi kurumların görev alanları baz alındığında  bulundukları iş kolu ile pek alakası olmayan iş kollarının kapsamında yer almaktadır” diyen Mil Enerji Sen Genel Başkan Yardımcısı Emrah Birelli, “Sağlık alanında hizmet sunan kamu kurumlarının Sağlık iş kolunda, Tarım sektöründe hizmet sunan kamu kurumların Tarım iş kolunda, Eğitim alanında hizmet sunan kurumların egitim iş kolunda, enerji, sanayi ve madencilik alanında hizmet veren kamu kurumların enerji iş kolunda, büro hizmet kolunda yer alan kurumlarının, bu iş kolu kapsamında yer almaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Mil Enerji Sen Genel Başkan Yardımcısı Emrah Birelli, yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Ancak, mevcut durumda bunun aksi durumda olan birçok kamu kurumunun farklı iş kolları bünyesinde yer aldıklarını müşahade ediyoruz. Örneğin; Devlet Su İşleri (DSİ), Çay İşletmeleri (ÇAYKUR), Türkiye Şeker Fabrikaları (TÜRK ŞEKER) kurumları T.C Tarım Bakanlığına bağlı olmaları ve ağırlıklı olarak tarım sektöründe faaliyet göstermeleri göz önünde bulundurulduğunda, Tarım iş kolunda yer almaları gerekirken, bu üç kamu kurumu Enerji İş Kolu kapsamında yer almaktadır.
Buna benzer durumdaki kamu kurumları ile ilgili  düzenleme yapılması için iş kolu tespitinin ve kamu kurumlarının dahil edilecekleri iş kollarının yeniden belirlenmesi önem arz etmektedir.
Mevcut durumda, Türkiye'deki memur sendikaları Konfederasyonlarının bünyelerinde, alanlarına göre tüm iş kollarında faaliyet gösteren sendikalar hizmet vermektedir.
Bu nedenle Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerinin bu konu ile ilgili çalışmaları bir an önce başlatacaklarını ümit ediyoruz.
Bilindiği üzere Mil Enerji Sen olarak yaklaşık 1 yıldır gündeme taşıdığımız, memurların da e-devlet üzerinden üyelik ve istifa işlemlerini yapmalarına yönelik düzenleme yapılması talebimiz karşılık bulmuştu. Bu kapsamda, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu konuyla alakalı gerekli düzenlemeleri yapacağı kamuoyuna yansımıştı.

Etiketler :