Mil-Enerji Sen Genel Başkanı Yücel: Enflasyon hedefi oranında zam kabul edilemez

Mil-Enerji Sen Genel Başkanı Yücel: Enflasyon hedefi oranında zam kabul edilemez

Mil-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Mil-Enerji Sen Genel Başkanı Ali Yücel, önümüzdeki toplu sözleşmede yetkili sendikanın yeni bir oyunla memurları bir kez daha hayal kırıklığına uğratacağı iddiasında bulundu.

Memur sendikaları önümüzdeki yıl yapılacak olan Toplu Sözleşme için hazırlıklar ile ilgili olarak, Mil-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Mil-Enerji Sen Genel Başkanı Ali Yücel, önümüzdeki toplu sözleşmede yetkili sendikanın yeni bir oyunla memurları bir kez daha hayal kırıklığına uğratacağı iddiasında bulundu.

Mil-Enerji Sen Genel Başkanı Ali Yücel, “Bilindiği üzere geride kalan toplu sözleşme süreçlerinde, Genel Başkanına kendi mensupları tarafından “BUÇUK” ünvanı verilen yetkili sendika tarafından geçen yıl güya eylem yapıyoruz adı altında cüzdan bırakma eylemi yapılmış birkaç ay sonra da aynı sendika bu kez de üyelerine promosyon olarak cüzdan dağıtılarak resmen dalga geçilmişti. Bugüne kadar genel olarak yüzdelik bir artışa ilave olarak enflasyon farkı ile kamu çalışanlarını oyalayıp hayal kırıklığına uğratan Memur-Sen’in önümüzdeki yıl maazallah tekrar yetkili olması halinde memurlara tarihin en büyük hayal kırıklığını yaşatacağından korktuklarını belirten Yücel, çünkü iktidara şirin görünerek sendikal saltanatlarını bir kaç yıl daha devam ettirebilmek için kapalı kapılar ardında “Belirlenecek Enflasyon Hedefi Oranında Zam” ile ilgili çalışmalar yaptıklarına dair duyumlar almaktayız. Böyle bir teklifi kendileri mi önerecek yoksa el altından müzakereye açtırarak imza atacak bunu zamanı geldiğinde hep birlikte göreceğiz” dedi.

MEMUR-SEN’İ MEMURLARIN AHI BİTİRECEK

Yücel, “Eğer aldığımız duyumlar doğru ise ve Memur-Sen gizliden gizliye gerçekten böyle bir çalışma yürütüyorsa bu kamu çalışanlarına yapılabilecek en büyük ihanettir. Sadece kendi saltanatlarını ve ikballerini düşünerek atılacak bu tür adımlar belki Memur-Sen yöneticilerini bir kez daha uyarıyoruz. Diyoruz ki yol yakın iken böyle bir yanlışa düşmeyin çünkü atacağınız bu yanlış adım sizlere birkaç yıl daha dolgun maaşlar almanıza, son model lüks makam araçlarına binmenize ve rezidans sendikacılığı adı altında sefa sürme imkanı verecektir ama unutmayın ki kamu çalışanlarının ahları ömür boyu yakalarınızı bırakmayacaktır” diye konuştu.

KAMU ÇALIŞANLARINA AÇIK ÇAĞRIMIZDIR!

Yücel şunları söyledi:

MİL-SEN Konfederasyonu olarak önümüzdeki yıl yapılacak olan Toplu Sözleşmeye kamu çalışanlarının teveccühleriyle yetkili sendika sıfatıyla katılmamız halinde en asgari;

- Birinci 6 ay için enflasyon oranında zam + % 5 refah payı ,

- İkinci 6 ay için enflasyon oranında zam + % 5 refah payı ,

- Üçüncü 6. ay için enflasyon oranında zam + % 5 refah payı ,

- Dördüncü 6 ay için enflasyon oranında zam + % 5 refah payı 

verilmesini talep edeceğiz.

Kamu Çalışanlarına sesleniyoruz. Gelin artık Memur-Sen’in saltanat sendikacılığına son vererek gerçek sendikacılığı ve meyvelerini ilk toplu sözleşmede görün.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum