Mil Enerji Sen Başkanı Yücel: Sendikalara verilen dolaylı destek 5 siyasi partiye verilen hazine yardımının neredeyse 2 katı

Mil Enerji Sen Başkanı Yücel: Sendikalara verilen dolaylı destek 5 siyasi partiye verilen hazine yardımının neredeyse 2 katı

Mil Enerji Sen Başkanı Yücel, sendikalara verilen dolaylı destek tutarının 5 siyasi partiye verilen hazine yardımının 2 katı olduğunu, bunun için ayrılan kaynağın memur maaşları için yapılması düşünülen seyyanen zamma ilave edilmesi gerektiğini söyledi

Mil Enerji Sen Genel Başkanı Ali Yücel, sendikalara verilen dolaylı destek tutarının 5 siyasi partiye verilen hazine yardımının neredeyse 2 katı olduğunu belirterek, “2021 yılında TBMM de grubu bulunan siyasi partilere 482 milyon TL hazine yardımı yapılması öngörülüyorken, memur sendikalarına üye memurlara 3 ayda bir ödenmekte olan asıl amacı memur sendikalarına dolaylı finans katkısı sağlamak olan toplu sözleşme pirimi ödemelerinin kamuya yıllık maliyeti 900 milyon TL civarındadır. Memur sendikalarının Ankara’nın göbeğine diktikleri rezidans genel merkezlerin kaynağı buradan gelmektedir. Bu nedenle Mil-Enerji Sen olarak diyoruz ki; Memur sendikacılığının daha fazla itibar kaybetmemesi için tıpkı işçilerde olduğu gibi memurlarda da aidatlar üyeler tarafından ödenmeli bunun için devlet bütçesinden ayrılan kaynak memur maaşları için yapılması düşünülen seyyanen zam miktarına ilave edilmelidir” dedi.

Mil Enerji Sen Genel Başkanı Ali Yücel, “Mil-Enerji Sen olarak attığımız her adımda önceliğimiz atılacak adımların sendikamıza getireceği fayda veya zarar değil, Hak, Adalet ve Liyakat olacaktır.
Bazı iş kollarında bulunan bazı kamu kurumlarının görev alanları baz alındığında bulundukları iş kolu ile pek alakası olmayan iş kollarının kapsamında yer aldığı görülmektedir.

Sağlık alanında hizmet sunan kamu kurumlarının Sağlık iş kolunda, Tarım sektöründe hizmet sunan kamu kurumların Tarım iş kolunda, Eğitim alanında hizmet sunan kurumların eğitim iş kolunda, enerji, sanayi ve madencilik alanında hizmet veren kamu kurumların enerji iş kolunda, büro hizmet kolunda yer alan kurumlarının, bu iş kolu kapsamında yer almaları gerekmektedir” diye konuştu.

“İş kolları ve kamu kurumlarının yer alacakları iş kolları yeniden güncellenmelidir” diyen Yücel açıklamasında şunları kaydetti:
Örneğin; Enerji iş kolumuzda yer almakta olan DSİ,TÜRK ŞEKER ve ÇAYKUR kurumları Tarım Bakanlığına bağlı birer kamu kurumu olup ağırlıklı olarak tarım sektöründe hizmet verip yatırım yapmakta oldukları için Tarım-Orman iş kolunda yer almaları gerektiğini düşünüyoruz.

Gerekli düzenlemelerin yapılarak, iş kolu tespiti ve kamu kurumlarının ait olacakları iş kolları yeniden belirlenmelidir.

Memurlara e-devlet üzerinden sendikalara üyelik ve istifa hakkı verilmeli

Mil Enerji Sen olarak yaklaşık 1 yıldır gündeme taşıdığımız ve yıllık milyonlarca kağıt israfını engelleyip kamu kurumlarındaki sendikal mobinglerin önüne geçecek olan memurların da e-devlet üzerinden üyelik ve istifa işlemlerini yapmalarına yönelik 4688 Sayılı Sendikalar Kanununun 14. ve 16. maddelerinde düzenleme yapılması talebimiz kamuoyunda geniş yankı uyandırmış ve TBMM’de bu konuyla ilgili olarak soru önergesi verilmişti.

2023 yılına odaklanan ülkemizde hayatımızın parçası olan (Soy bilgisi, din değişikliği, imei no ve gsm hat sorgulaması, siyasi parti üyeliğinden istifa, vergi harç ve ceza bilgileri, işçilerin sendikalara üyelik ve istifa işlemleri, iş başvuruları vb.) birçok işlemlerin e-devlet uygulaması üzerinden yapılabildiği günümüzde memurlara e-devlet üzerinden sendikalara üyelik ve istifa etme hakkı verilmemesini, kimi sendikaların bu hakkın verilmesine karşı durmalarını anlamakta güçlük çekiyoruz.

Ancak bizler inanıyoruz ki; dillerinden adalet, hak, hukuk, değerler sendikacılığı kelimelerini düşürmeyen sendikaların yöneticileri memurların e-devlet uygulaması üzerinden sendika üyelik ve istifa işlemlerini yapmalarına karşı çıkıp kapalı kapılar arkasında siyasi kulisler peşinde olsalar da er geç memurlarda bu hakka kavuşacaklardır.

Mil Enerji Sen olarak kimden gelirse gelsin; 83 milyonun, devletin ve kamu çalışanlarının menfaatine yönelik atılacak her adımı destekleyeceğiz. Memurların, Mağdurların, Mazlumların sesi olup gönülleri kazanmaya talip olan bir sendikacılık anlayışıyla çıktığımız bu yolda herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olmadan ülkemizde sendikacılık yapılabileceğinin idrakiyle günümüz sendikacılığına yeni bir nefes ve ivme kazandıracağız.

se.jpg

Sendikalara dolaylı destek tutarı 5 siyasi partiye verilen paranın 2 katı

2021 yılında TBMM de grubu bulunan siyasi partilere 482 milyon TL hazine yardımı yapılması öngörülüyorken, memur sendikalarına üye memurlara 3 ayda bir ödenmekte olan asıl amacı memur sendikalarına dolaylı finans katkısı sağlamak olan toplu sözleşme pirimi ödemelerinin kamuya yıllık maliyeti 900 milyon TL civarındadır. Memur sendikalarının Ankara’nın göbeğine diktikleri rezidans genel merkezlerin kaynağı buradan gelmektedir.

Bu nedenle Mil-Enerji Sen olarak diyoruz ki; Memur sendikacılığının daha fazla itibar kaybetmemesi için tıpkı işçilerde olduğu gibi memurlarda da aidatlar üyeler tarafından ödenmeli bunun için devlet bütçesinden ayrılan kaynak memur maaşları için yapılması düşünülen seyyanen zam miktarına ilave edilmelidir.

Memurlara siyaset hakkı verilmeli

Yıllardan beri oynanan bu tiyatroya artık son verilmelidir. Siyaset yasağı olan memurların seçimlerde görevlendiriliyorlarsa , seçim süreçlerinde tüm siyasi partilerin memurları temsilen ilk çaldıkları kapılar sendikaların kapıları oluyorsa ve bugüne kadar iktidar olsun muhalefet olsun tüm siyasi partilerin listelerinden sendika başkanları vekil seçilerek meclise gidiyorsa tüm bunların anlamı artık siyaset yasağının sadece kağıt üzerinde kaldığını ve kamu çalışanı işçilere tanınmış olan siyaset hakkının kamu çalışanı memurlara da tanınması gerekmektedir.

Sadece işverenden taleplerde bulunarak alışılagelmiş sendikacılık yerine taleplerimizin yanında ülkemizin içerisinde bulunduğu sosyo-ekonomik şartları da göz önünde bulundurarak çözüm önerilerimizi de işveren ile paylaşmak suretiyle restleşme anlayışından uzak bir sendikal anlayışıyla hareket edeceğiz.

Yargıdan dönen idari ceza dosyalarının yargı giderleri sorumlusuna rücu edilmelidir.

Kamu çalışanlarına verilen özelliklede sendikal hüviyetlerinden kendilerini arındıramayan disiplin amirleri tarafından keyfi olarak verilen disiplin cezaları nedeniyle mağdur kişilerin yargıya başvurması ve haklı bulunması neticesinde kurumların kaybetmiş olduğu davaların yargı giderlerinin kurum bütçeleri yerine verdikleri cezalar yerinde görülmeyen sorumlu kişilerden rücu edilmelidir.

Rakiplerimizin  mobing ,şantaj, iftira ve karalama gibi yıldırma, korku salma gibi yöntemleri günden güne artmakta olan yükselişimizi önleyemeyeceği  gibi  bizleri yolumuzdan da  alıkoyamayacak tam aksine motivasyonumuzu arttıracaktır. Mil Enerji Sen olarak mazlumun veya mağdurun ; sendikasına siyasi tercihine , diline,  rengine ve ırkına bakmaksızın derdiyle hemhal olabilmenin gayreti içerisinde olacağız.

Üyelerimize yönelik vuku bulacak her türlü haksızlığın, adaletsizliğin ve hukuksuzluğun peşini bırakmayıp, her dönem siyasetin arka bahçelerinden beslenildiği için kamu çalışanlarının talep ve beklentilerini karşılayabilmede bir ilerleme kaydedemeyen 3M (mevki, makam aracı ve maaş ) sendikacılığına format çekeceğiz. Mevki ve makam vaat ederek sendikacılık yapmayacağız.

Yetkili veya yetkisiz rakiplerimiz  mobing ,şantaj,iftira ve karalama gibi yıldırma, korku salma vb. yöntemleri günden güne yükselişimizi önleyemeyecekleri gibi bizleri yolumuzdan alıkoyamayacak tam aksine motivasyonumuzu arttıracaktır.

Sendika ve kurum yöneticileri hak,hukuk,adalet ve liyakati gözetip, birbirlerinin çalışma alanlarına müdahale etmeyi bıraktığı zaman özlenen sendikacılık adına daha hızlı yol alınabileceğine dair inancımız tamdır.

Şahsiyetli bir sendikacılık arayışı içerisinde olan ve sendikacılıkta benimde söyleyecek sözüm var diyen tüm kamu çalışanı kardeşlerimizi birlikte yol yürümeye davet ediyoruz.

Rahatlığı ve bana neciliği seçerek bir  kenarda durup izlemekle hiçbir yanlışın düzeltilemeyeceğine inandığımız için talip olduğumuz bu meşakkatli yolda bizim gibi düşünen  kamu çalışanı sayısının azımsanmayacak çoğunlukta olduğuna ve birlikte güzel işler başaracağımıza inanıyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.