Mil-Diyanet Sen’den vekil imam-müezzin fahri Kur’an kursu öğreticilerine kadro talebi

Mil-Diyanet Sen’den vekil imam-müezzin fahri Kur’an kursu öğreticilerine kadro talebi

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve siyasi partilerin grup başkanlıklarına vekil imam-müezzin, fahri Kur’an kursu öğreticilerine kadro talebinde bulundu

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve siyasi partilerin grup başkanlıklarına vekil imam-müezzin, fahri Kur’an kursu öğreticilerine kadro talebinde bulunduklarını açıkladı.

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, yazılı açıklamasında, “Konu ile alakalı talebimiz başta Sayın Cumhurbaşkanımız, siyasi partilerin grup başkanlıkları ve Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’a iletilmiştir” dedi.

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül’ün açıklaması şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanım!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda açıktan vekil imam-müezzin ve geçici Kur’an kursu öğreticileri, dinimizin sahih kaynaklarının doğru anlatılması, aile yapımızın korunması, çocuklarımızın ve gençlerimizin sapkın yönelimlerden uzak tutulması için gayret gösteren din gönüllüleridir.

Bu din gönüllüleri; belirli grupların toplumsal yapımızı ve ahlakımızı bozma girişimlerine karşı, aklı, nefsi, malı, nesli, nesebi, aileyi korumak adına yetişkininden çocuğuna, yaşlısından gencine, sağlıklısından engellisine, şehirlisinden köylüsüne kadar, ırk, renk, dil, meslek ve meşrep ayrımı yapmaksızın ülkemizin en ücra köşelerinde yaşayan vatandaşlarımıza, din ve Kur’an hizmetini büyük bir aşk ve şevkle, mesai mefhumu gözetmeden götüren, ömrünü Kur’an hizmetine adayan, cami, mihrap, Kur’an sevdalılarıdır.

Bu Kur’an sevdalıları; kendilerine tevdi edilen görevleri birçok imkânsızlıklar içerisinde, en ücra köy ve kasabalarda hizmet aşkıyla ifa eden, gecesini gündüzüne katarak ağır çalışma şartları içinde özlük ve mali haklardan yoksun, iş güvenceleri bulunmadığını bilerek hizmete devam etmektedirler.

Kadrolu atanabilmesi için istenilen tüm kriterlere sahipler

Bu görevlilerimizin çoğu hafız, seçkin kıraat sahibi, birçoğu il-ilçe merkez camilerinde görev yapan, dini yüksek tahsil yapmış, KPSS, DHBT sınavlarından 60 puan almış, müftülüklerce her sene yapılan sözlü mülakatlarda başarılı olmuş, Başkanlığımızca kadrolu atanabilmesi için istenilen kriterleri taşıyan, görevinin sorumluluğunu üstlenebilecek donanıma sahip, milletimizin, devletimizin ve Başkanlığımızın yüzünü ağartan gönül erleridir.

Hak arayışının yeni ve en gür sesi olan Mil-Diyanetsen; Kur’an hizmetini severek yapan, geçici Kur’an kursu öğreticileri ve vekil din görevlilerinin problemlerine kulak tıkamayacak ve gözünü yummayacaktır. Bu fedakâr kardeşlerimizin, her türlü sosyal güvenceden yoksun, çok düşük bir maaşla çalıştırılmasına duyarsız kalmayacak ve çalıştırılma şartlarının iyileştirilmesi mücadelesinde her zaman yanlarında olacaktır.

Din Hizmetlerinin Ehil Ellerde ve Sağlıklı Bir Şekilde Yürütülmesi

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı il, ilçe ve mahalle/köy camilerimizin kadrolarının boş olması halkımız ve devletimizin milli güvenliği açısından büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Bu sayı azımsanmayacak kadar fazladır. Yaklaşık olarak 17 bin cami kadro beklemektedir.

Halkımızın dişinden tırnağından artırarak yaptırdığı camilerimiz kadro beklemektedir. Başkanlığımız günden güne genişleyen hizmet ağını, çalışan mevcut kadrolu ve sözleşmeli personeliyle, bu personelin yeterli olmadığı hizmet alanlarında ise hizmetin devamı ve başarısı için mesleki şartları ve atanma kriterlerini taşıyan geçici ve vekil din görevlileri eliyle gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

Din hizmetlerinin ehil ellerde ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için, her türlü mesleki donanıma sahip ve nitelikli vekil imam-hatip, vekil müezzin-kayyım ve geçici Kur’an kursu öğreticilerine kadro verilerek bu problem ivedilikle çözülmelidir.

Uzun Yıllara Dayalı Birikimler Yok Sayılmamalı

Yıllardır seslerini duyurma gayreti içinde çırpınan, verilen göreve itiraz etmeden ve hizmete adanmışlık ruhu ile giden bu görevlilerimiz kadroya alınmayı beklemektedir. Bu beklenti içinde hayata tutunmaya çalışan görevlilerimize, özverili bir şekilde çalışmalarının karşılığı olarak kadro verilmesi hakkaniyetli ve adaletli bir yaklaşımın gereği olacak ve teşkilatımıza güç katacaktır.

Başkanlığımızca, cami hizmetinde, Kur’an öğretiminde hafızlık ve 4-6 yaş grubu öğrencilere yönelik din hizmetinde görev yapan geçici görevlilerin hizmetlerine ihtiyaç duyulmakta ve hizmet sürekli olarak bu personelimizle takviye edilmektedir. Öyleyse; ahlaklı ve dindar bir neslin yetişmesi için hizmet veren bu görevlilerimizin uzun yıllara dayanan birikimleri yok sayılmamalı, Başkanlığımızca istihdamları için seçenek ortaya konmalı ve fedakârca çalışmalarının karşılığı olarak görev yaptıkları yerlere atamaları yapılarak son kez hak ettikleri kadroları verilmelidir. Anayasa ile güvence altına alınan eşitlik ve adalet ilkeleri bu şekilde sağlanmış olacaktır.

Sessiz çoğunluğun her daim sesi olan Mil-Diyanetsen olarak, Cumhurbaşkanlığı Makamından ve Diyanet İşleri Başkanlığından talebimiz odur ki; Başkanlığımızda bünyesinde halen vekil ve geçici Kur’an kursu öğreticisi olarak görev yapan personel sınava tâbi tutulmadan kadrolu hale getirilmelidir. Teşkilatımızda imam-hatip, müezzin kayyım ve geçici Kur’an kursu öğreticisi açığı devam etmektedir. Sözleşmeli personel alımında da hali hazırda görev yapanların öncelikle değerlendirilmesi hakkaniyetli bir uygulama olacaktır.

Bu bağlamda;

Pandemi sürecinin getirmiş olduğu sıkıntılar, Covid-19 salgının tekrar pik yapmasından kaynaklı bir türlü yapılamayan sözleşmeli (5100) personel alım mülakatı, yapılsa bile yine de sayıca yetersiz kalacağı, yaklaşık 17 bin caminin kadrosuz oluşu, Filyasyon veya Covid-19 hastası-temaslısı din görevlilerimizin karantinada olmalarından kaynaklı yüzlerce camide-Kur’an kursunda yaşanan görevli sıkıntısı, bir türlü gerçekleşemeyen MBSTS sınavı vb. durumların tekrar değerlendirilerek, hâlihazırda görevlerinin başında olan, ehil, tecrübeli, gerekli sınavlarda başarılı olmuş bu fedakar kardeşlerimizin ivedilikle kadroya geçirilmeleri hususunu,

Saygılarımla takdirlerinize arz ederim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum