Mikotoksinlerin gıdalardaki kontrolü

Mikotoksinlerin gıdalardaki kontrolü

ANKARA (AA) - Bir bulaşan türü olan mikotoksinlerin resmi kontrollerde gıdalardaki düzeylerinin belirlenmesi için uygulanacak numune alma, numune hazırlama...

ANKARA (AA) - Bir bulaşan türü olan mikotoksinlerin resmi kontrollerde gıdalardaki düzeylerinin belirlenmesi için uygulanacak numune alma, numune hazırlama ve analiz metotları belirlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, "Türk Gıda Kodeksi Gıdalardaki Mikotoksin Seviyelerinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, bir bulaşan türü olan mikotoksinlerin resmi kontrollerde gıdalardaki düzeylerinin belirlenmesi için uygulanacak numune alma, numune hazırlama ve analiz metotları belirlendi.

Düzenlemeyle kontrol görevlilerinin uyması gereken kurallar, ürün gruplarına özel numune alma kuralları ve analiz metotlarına ilişkin performans gereklilikleri tespit edildi.

Halen faaliyet gösteren ve tebliğ kapsamında resmi kontroller için gıdalarda analiz yapan kurum ve kuruluşlar, 30 Haziran'a kadar tebliğ hükümlerine uyum sağlayacak.

Tebliğ hükümlerine uyum sağlayıncaya kadar, yürürlükten kaldırılan Türk Gıda Kodeksi Gıdalardaki Mikotoksin Limitlerinin Resmi Kontrolü için Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği hükümleri uygulanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :