MHP'deki köstebek kim?
MHP'li yöneticilerin skandal kasetleri hakkında konuşan MHP eski Genel Başkan Adayı Hakkı Şafak Ses, önemli açıklamalarda bulundu.
Kaset ile dizayn ahlaki değil
Büyük resmi görmek için ahlaki değerlendirmelerde bulunmanın yeterli olmayacağını ifade eden Hakkı Şafak Ses, “Usul esastan önce gelir. Karşımızda büyük bir siyasi operasyon var. Usul yönünden yaşanan gelişmeler dini, ahlaki ve hukuki değildir. Usul yönünden bu kadar sakat tarafı olan olayın esasına bakmak yanlıştır” diye konuştu.
Küresel güçler operasyon yapıyor
“Birileri Türk siyasetini programlamak ve dizayn etmek istiyor” diyen Şafak Ses, “Kasetler bu planın en önemli halkasını oluşturuyor. Açıkça söylemek gerekirse küresel güçler Türkiye üzerinde operasyon yapıyor. Olaya sadece Sayın Devlet Bahçeli ve arkadaşlarının tasfiyesi isteniyor şeklinde bakmak yanlıştır. MHP’nin baraj altında bırakılması için atılan bir adım olarak görmek de büyük resmi görmemizi engeller. 12 Haziran sonrası olacakları şimdiden kestirmemiz lazım” dedi.
Onlar yüzde çıkan birer sivilce
Küresel güçlerin Türkiye’yi emperyalizmin ileri karakolu yapmaya çalıştığını vurgulayan Şafak Ses, seçimlerden sonra gündeme gelecek olan sivil anayasa çalışmalarında Ülkücülerin olmasının da istenmediğini öne sürdü. Ortaya konulan eylemler ile topyekun ülkücülerin hedef alındığını ifade eden Şafak Ses, “3-4 kişi yerine bir bütün ele alınıyor. MHP ve Ülkücü camia itibarsızlaştırılmak isteniyor. Oysa kaset skandallarına ismi karışanlar yüzde birer sivilce… Yüzde çıkan birkaç sivilce yüzünden intihar edilmez. Papaz’a kızıp oruç bozulmaz. Ülkücüler sağduyulu olmak zorunda. Gerilimden uzak durarak sağlıklı düşünmeliyiz. Bu sorunları kısa süre içersinde ülkücüler kendi içinde çözecektir” şeklinde konuştu.
Zafiyet olmayan yere operasyon yapılamaz
MHP’li yöneticilerin bugün itibariyle kasetleri kimlerin çektiğini, yayına verdiğini ve içerdeki köstebeklerin kimler olduğunu çözmesinin zor gözüktüğünü vurgulayan Şafak Ses, “Ancak bu Ülkücülerin çözmesi gereken çok ciddi bir olaydır. Seçimlerden hemen sonra bu operasyon her yönüyle deşifre edilmeli, kamuoyunun önüne tüm ayrıntılar atılmalıdır. Millet gerçekleri görmelidir. Bu olay dış operasyon gibi gözükse de içeriden destek alınmadan yapılması mümkün değildir. Ucu kime kadar uzanırsa uzansın üzerine gidilmelidir. Zafiyet olmayan yere operasyon yapılamaz. Bu da dikkate alınarak hareket edilmelidir” dedi.
MHP Liderine düşen görev
Bu olayın MHP ve ülkücülerin yepyeni bir çıkışına vesile olabilmesi için büyük görevin MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye düştüğünü belirten Şafak Ses, şunları söyledi: “Sayın Bahçeli seçimlere giderken 12 Haziran sonrasında yapılacak olan olağanüstü kurultayın tarihini açıklamalıdır. Açıklamasında kurultayın 2009 delegeleri ile yapılacağını vurgulamalıdır. İşte bu MHP’de yeni bir heyecan oluşturur. Taban hareketlenir. Seçime giderken enerji olur. MHP sandıktan yüzde 20’e yakın da bir oy alarak çıkar. MHP’nin şahlanışı bu şekilde başlatılabilinir. Tüm kurgu ve oyunlar bozulur. “Artık MHP’de 12 Haziran seçimlerinde netice ne olursa olsun bu yönetim değişecektir” şeklinde oluşan algı yerini çalışmaya ve azme bırakır. Bir değişim olacaksa da bunun önderliği yapacak kişi Sayın Bahçeli olmalıdır. Kasetlerin ardından Sayın Bahçeli’nin “sorumluluğu alıyorum” demesinden çok daha önemli bir adım olacaktır. MHP büyük partidir. Çok badireler atlatmıştır. Ama her şeye rağmen ayakta durmayı başarmıştır. Taban harekete geçirilmek isteniyorsa parti içi demokrasi harekete geçirilmelidir.”
Yoldaş arayışı yanlışları beraberinde getiriyor
Oluşan zafiyetler hakkında da ilginç değerlendirmelerde bulunan Şafak Ses, “Siyasi partiler kanunu genel başkanlara büyük haklar tanınıyor. Bu güç kimsede yok. MHP’de ise bu güce güç katılıyor. İlave güçler ile dengeler bozuluyor. Bu gücü kontrolsüzce kullanmak zafiyetleri beraberinde getiriyor. “Ülküdaş olabilir ama bana yoldaş olacak kişiler lazım” anlayışı da yanlışlıkları tavan yaptırıyor. Ülkücülerden öte yoldaşlar arandıkça bu yanlışlar sürekli olacaktır” dedi.
Başak Medya Ajans
