MHP'de Teşkilat Depremi Sürüyor: Konya'dan Sonra 3 İl Başkanı Daha Görevden Alındı

MHP'de Teşkilat Depremi Sürüyor: Konya'dan Sonra 3 İl Başkanı Daha Görevden Alındı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Konya'nın ardından Kırıkkale, Zonguldak ve Kocaeli il teşkilatlarının feshedilerek yeni başkanların atandığını duyurdu.

Siyaset kulisleri Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) gelen üst üste fesih haberleriyle hareketlendi. Kısa bir süre önce gerçekleşen Konya il teşkilatındaki değişimin ardından, MHP Genel Merkezi radikal bir karara daha imza attı. Yapılan resmi açıklamaya göre, 3 kritik ilde daha parti yönetimi tamamen değiştirildi.

Tüzük Gereği Fesih Kararı Alındı

MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada teşkilatların parti tüzüğüne dayandırılarak kapatıldığını belirtti. Yalçın, Kırıkkale, Zonguldak ve Kocaeli il teşkilat organlarının parti tüzüğünün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetki çerçevesinde feshedildiğini kamuoyuna duyurdu.

Yeni İl Başkanları Yıldırım Hızıyla Atandı

Fesih kararının hemen ardından boşalan koltuklara genel merkez tarafından yeni isimler görevlendirildi. MHP’de sarsıntı yaratan bu hamle sonrasında illerin yeni liderleri de netleşmiş oldu.

Yapılan yetkilendirme çerçevesinde; MHP Kırıkkale İl Başkanlığı görevine Mekki Varol, Zonguldak İl Başkanlığı görevine Orhan Korkmaz ve Kocaeli İl Başkanlığı görevine Enes Emengen resmi olarak atandı. Parti içi dönüşümün ve teşkilatlardaki bu kan değişiminin önümüzdeki günlerdeki siyasi dengeleri nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.